Πάιατ: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ενεργειακό κόμβο - Αμερικανικές επενδύσεις από εταιρείες

«Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ενεργειακό κόμβο», δήλωσε από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Παράλληλα, ο κ. Πάιατ έκανε αναφορά και στη Ρωσία υποστηρίζοντας πως «χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο της Gasprom ως πολιτικό όπλο προς την Ευρώπη», ενώ σχετικά με το ρόλο που

μπορεί να διατελέσει η χώρα μας σημείωσε ότι είμαστε «το κλειδί για να σταματήσει η Ρωσία με την δημιουργία του αγωγού Eastmed».

Επενδύσεις

Σχετικά με το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα, ο Αμερικανός πρέσβης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι τρία χρόνια πριν, οπότε και ανέλαβε τα καθήκοντά του «ούτε μία αμερικανική επιχείρηση δεν ήθελε να επενδύσει στην Ελλάδα λόγω της πολιτικής αστάθειας και του πιθανου Grexit. Τωρα 50 αμερικανικές εταιρείες ετοιμάζονται να επενδύσουν».

Στήριξη στον νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ και ελληνο-τουρκικές σχέσεις

Τέλος, ο κ. Πάιατ δεν παρέλειψε να επισημάνει την στήριξή του στον νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελο Αποστολάκη, σημειώνοντας πως χαίρει εκτίμησης από το Πεντάγωνο. Σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, περιορίστηκε να δηλώσει ότι «οι ΗΠΑ επιδιώκουν να διασφαλίσουν ότι η Τουρκία και η Ελλάδα θα είναι ουσιαστικοί σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ».

Keywords
Τυχαία Θέματα