Ουκρανική κρίση: Πώς θα ήταν μια πραγματική εισβολή της Ρωσίας

Μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγες μέρες και μάλιστα νικηφόρα για τις δυνάμεις του Πούτιν. Ακόμα κι έτσι όμως η Μόσχα μπορεί να μπλεκόταν σε μια κατάσταση ανταρτοπολέμου εναντίον της, που μακροπρόθεσμα, θα μετέτρεπε τη νίκη σε ήττα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα πολεμήσουν μέχρι θανάτου αν τους επιτεθεί η υπέρτερη δύναμη του Ρωσικού στρατού.

Ακόμα όμως και στην περίπτωση που τα ουκρανικά στρατεύματα δεν μπορέσουν να αποκρούσουν μια ρωσική εισβολή, ειδικοί εκτιμούν πως η Μόσχα θα έμπλεκε σε έναν ανταρτοπόλεμο

χωρίς τέλος. Μια εισβολή μεγάλης κλίμακας στην Ουκρανία, με τις ρωσικές δυνάμεις να επιτίθενται από βορρά, ανατολή και νότο, θα στοχεύσει να κυκλώσει το πιο «φορτωμένο» στρατιωτικά κομμάτι της Ουκρανίας και παράλληλα να κινηθεί προς την πρωτεύουσα της χώρας.

Η Βρετανία έχει ήδη δώσει στη δημοσιότητα από την προηγούμενη εβδομάδα έναν χάρτη για το πως θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια ενδεχόμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Δυτική πηγή που επικαλείται το Sky, αναφέρει πως «Η Ρωσία θα μπορούσε να καταλάβει την Ουκρανία χωρίς ιδιαίτερη μάχη».

{https://twitter.com/DefenceHQ/status/1494315294382297091?s=20&t=sA68R-cYc7Mrz_ur-n4l2w}

Αυτό δεν θα συμβεί εξαιτίας της έλλειψης διάθεσης για άμυνα εκ μέρους της ουκρανικής πλευράς. Όμως οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις που υπερτερούν σε κάθε πτυχή της ουκρανικής πλευράς έχουν και το know how. Σοκ και δέος, μέγιστη χρήση όλης της διαθέσιμης θανατηφόρας δύναμης, αστραπιαίες επιχειρήσεις και γρήγορη επίτευξη των στόχων.

Άλλωστε οι Ρώσοι έχουν περίπου 190.000 στρατιώτες σταθμευμένους γύρω από την Ουκρανία που μέσα σε λίγες ώρες μπορούν να βρεθούν σε στεριά, αέρα και θάλασσα οπλισμένοι με υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη, οχήματα, πολεμικά πλοία και τεθωρακισμένα. Ακόμα οι Ρώσοι διαθέτουν τεχνολογία αιχμής ώστε να διακόψουν ακόμα και τις τηλεπικοινωνίες των Ουκρανών την ώρα που θα επιτίθενται. Οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να παίξουν ρόλο σε μια επιθετική ρωσική κίνηση, στοχοποιώντας υποδομές κρίσιμης σημασίας όπως η παροχή ρεύματος.

Οι μέχρι σήμερα κινήσεις και το «πρόσχημα»

Ο Πούτιν προσπαθεί τις τελευταίες μέρες να επινοήσει αφορμές για αυτό που ούτως ή άλλως εκτυλίσσεται γρήγορα εδώ και μέρες. Πρώτα κατασκευάστηκε μια δήθεν κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις δύο περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί από το 2014.

Έπειτα ανακοινώθηκε εκκένωση των πόλεων από πολίτες από την αποσχιστική ηγεσία του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ και ακολούθησε το δραματικό διάγγελμα του Πούτιν με το οποίο αναγνώρισε την ανεξαρτησία των δύο περιοχών από την Ουκρανία, καταπατώντας το Διεθνές Δίκαιο.

Ο Πούτιν διέταξε τα στρατεύματά του να μπουν στις συγκεκριμένες περιοχές υπό τον τίτλο της «ειρηνευτικής δύναμης» παρά το γεγονός πως η Ουκρανία πιστεύει πως οι συγκεκριμένες δυνάμεις βρίσκονταν ήδη εκεί.

Αν οι «ειρηνευτικές» αυτές δυνάμεις δεχτούν επίθεση, είτε περάσουν σε έδαφος που αυτή τη στιγμή ελέγχεται από την ουκρανική κυβέρνηση, αυτή θα μπορούσε να είναι και η αφορμή που ψάχνει το Κρεμλίνο για να δώσει το «ΟΚ» για μια ευρείας κλίμακας επίθεση στην Ουκρανία. Οι δυτικοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να έρθει την επόμενη εβδομάδα.

Πώς θα ήταν μια πραγματική επίθεση

Αν μια τέτοια επίθεση ξεκινήσει, οι στρατιωτικοί αναλυτές θεωρούν πως οι Ρώσοι εισβολείς θα στοχεύσουν πρώτα στην περικύκλωση των πιο αξιόμαχων ουκρανικών μονάδων στα ανατολικά, θα βομβάρδιζαν θέσεις – κλειδί του ουκρανικού στρατού και έπειτα θα περικύκλωναν την πρωτεύουσα ώστε να την αποκόψουν από κάθε τροφοδοσία.

{https://www.youtube.com/watch?v=dIMuUGCkDa4}

Αεροπορικές επιδρομές θα στόχευουν θέσεις – κλειδί εντός του Κιέβο όπως το αρχηγείο του Στρατού και των Υπηρεσιών Ασφαλείας, ώστε να διαλύσουν κάθε δυνατότητα των ουκρανών να αντισταθούν.

ΠΗΓΗ: skynews

Keywords
Τυχαία Θέματα