Όταν οι γονείς απευθύνονται σε ντετέκτιβ για τα παιδιά τους: Συμμορίες, ναρκωτικά μέχρι και «μαύρη μαγεία»

Συμμετοχή σε συμμορίες, χρήση ναρκωτικών, τελετές μαύρης μαγείας, θανατώσεις ζώων, φθορές ξένης περιουσίας και ερωτικά ζητήματα συνδεδεμένα με την πορνεία, είναι κυρίως τα θέματα για τα οποία οι γονείς απευθύνονται σε ιδιωτικούς ερευνητές σήμερα.

«Δυστυχώς αυτός ο καταναλωτικός κορεσμός που υπάρχει έχει οδηγήσει τους νέους ανθρώπους ανήλικους και ενήλικες σε αναζήτηση διεξόδων κατεξοχήν παράνομων και επικίνδυνων», δηλώνει στα Dnews η πολύπειρη ιδιωτική ντετέκτιβ Μαρίνα Παπαγιάννη δίνοντας μεγάλη έμφαση στο ότι οι γονείς δεν ασχολούνται πλέον επισταμένα και προσεκτικά με

τα παιδιά τους όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Τα κρούσματα παραβατικών συμπεριφορών από ανήλικα, στο προεφηβικό και εφηβικό στάδιο έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ωστόσο όπως λέει δεν παρατηρείται παιδική πορνεία με την έννοια της καθοδήγησης από το οικογενειακό περιβάλλον», όμως υπάρχουν πολλά περιστατικά προσέγγισης αγοριών και κοριτσιών από επιτήδειους που τους προσφέρουν χρήματα και δώρα για να συνευρεθούν μαζί τους.

Κύριες εστίες διαφθοράς των παιδικών ψυχών είναι τα πάρκα, τα προαύλια σχολείων όπου καταγράφονται πολλά επεισόδια bulling τα εγκαταλελειμένα κτίρια και τα κενά διαμερίσματα χωρίς στους οποίους οι ανήλικοι συγκεντρώνονται είτε για να κάνουν χρήση ναρκωτικών, είτε να ομαδοποιηθούν με σκοπό τη βία και άλλες αξιόποινες πράξεις.

«Εμείς αφού τα ερευνήσουμε ενημερώνουμε τους γονείς ότι πρέπει να απευθυνθούν στην εισαγγελία ανηλίκων. Τις περισσότερες φορές όμως δεν το κάνουν γιατί δεν θέλουν να στιγματιστούν τα παιδιά τους και οι ίδιοι», συνεχίζει η κα. Παπαγιάννη.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα τα παιδιά 11-12 ετών σχηματίζουν συμμορίες για να σκάνε λάστιχα αυτοκινήτων και να προκαλούν φθορές σε οχήματα και καταστήματα ενώ άλλα μπαίνουν σε ομάδες με σκοπό τη μύηση σε παραθρησκευτικές οργανώσεις. «Συνήθως αυτά τα προλαβαίνουμε σε πρωτο στάδιο όταν δηλαδή θανατώνουν ζώα όπως γατάκια, ή όταν διαβάζουν σχετικά κείμενα» λέει η ιδιωτική ερευνήτρια συστήνοντας στους γονείς να ενεργοποιούνται αμέσως όταν διαπιστώνουν αλλαγές συμπεριφοράς στα παιδιά τους και όταν γίνονται πιο επιθετικά.

Επισημάνει ακόμα ότι οι παρακολουθήσεις γίνονται και για τα αγόρια και για τα κορίτσια, αν και τα αγόρια όπως λέει είναι πιο αντιδραστικά σε σχέση με τα κορίτσια που είναι πιο ήσυχα σε μικρότερες ηλικίες.

Τέλος η κα. Παπαγιάννη ξεκαθαρίζει πως η νομοθεσία θέτει πολλούς περιορισμούς σε σχέση με την παρακολούθηση ενηλίκων. Για τους ανήλικους δεν υπάρχουν περιορισμοί όσο το επιτρέπουν βεβαίως οι κηδεμόνες τους.

#ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ #ΠΑΙΔΙΑ #ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Όταν, Συμμορίες,otan, symmories