Ολυμπιακοί Αγώνες: Κορίτσια για φίλημα - Κυρίδου και Μπούρμπου στον τελικό της δικώπου και με παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)

Οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου προκρίθηκαν ως πρώτες της ημιτελικής σειράς τους στον τελικό της δικώπου στους 32ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κάνοντας και παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 6:48.70.

Αν και δεν ξεκίνησε καλά, το δίδυμο Κυρίδου - Μπούρμπου πλασαρίστηκε στην 4η θέση, στην οποία και πέρασε τα 1.500 μέτρα, για να τα δώσουν όλα στην τελική ευθεία και να περάσουν πρώτες τη γραμμή του φίνις, αφήνοντας δεύτερες

τις Βρετανίδες Χέλεν Γκλόβερ και Πόλι Σουόν (6:49.39) και τρίτες τις Καναδές Κάλειφ Φίλμερ και Χίλαρι Γιάνσενς (6:49.46).

Οι Κυρίδου και Μπούρμπου θα αγωνιστούν στον τελικό της δικώπου τα ξημερώματα της Πέμπτης (29/07) στις 3:30 ώρα Ελλάδας, με στόχο το χρυσό μετάλλιο.

Εκτός τελικού έμειναν οι 4ες Μόρισον/ΜακΙντάιρ από την Αυστραλία (6:49.82), οι 5ες Κρόλεϊ/Ντουκάρσκα από την Ιρλανδία (7:06.07) και οι 6ες Ρασμούσεν/Έρικσεν από τη Δανία (7:08.44).

Πρόκειται για τον τέταρτο τελικό για την ελληνική γυναικεία κωπηλασία στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο πρώτος ήταν στο Πεκίνο, με το πλήρωμα των γυναικών στο σκιφ ελαφρών βαρών, Χρύσα Μπισκιτζή και Αλεξάνδρα Τσιάβου, να παίρνουν την 6η θέση.

Στον δεύτερο τελικό σε Ολυμπιακούς, οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου χάρισαν το πρώτο και μοναδικό Ολυμπιακό μετάλλιο στην κωπηλασία γυναικών στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών το 2012 στο Λονδίνο.

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο οι Σοφία Ασουμανάκη και Κατερίνα Νικολαϊδου έμειναν για λίγο εκτός βάθρου, αφού τερμάτισαν στην 4η θέση του διπλού σκιφ.

Ακάθεκτη η Τελτσίδου, πέρασε στα προημιτελικά

Την ίδια ώρα, η Ελισάβετ Τελτσίδου μετά την πρόκριση που πανηγύρισε απέναντι στην Κινέζα Σαν Σιαοκιάν με ippon (μέσα σε 37 δευτερόλεπτα), κατάφερε να αποκλείσει και τη Γαλλίδα Μαργκό Πινό, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τη φάση των 8.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια φάνηκε συγκεντρωμένη από την αρχή του αγώνα της, σε αντίθεση με την Γαλλίδα που δέχθηκε τρεις παρατηρήσεις. Το σπουδαίο αυτό κατόρθωμα της Ελληνίδας τζουντόκα δεν σταματά εκεί όμως, καθώς με την είσοδό της στην 8αδα, εξασφαλίζει σίγουρα διπλή ευκαιρία για ένα μετάλλιο, μιας και αν ηττηθεί στα προημιτελικά, θα έχει την ευκαιρία των ρεπεσάζ.

Σημειώνεται πως η αντίπαλος της Τελτσίδου, η Πινό, είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2020 και δευτεραθλήτρια αντίστοιχα το 2021.

Keywords
Τυχαία Θέματα