Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Ζάκυνθο - Χιλιόμετρα τα μέτωπα της φωτιάς (pics&vid)

Δύσκολη μάχη με τις φλόγες δίνουν όλη τη νύχτα οι  πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ζάκυνθο με τα ενεργά μέτωπα να καίνε την περιοχή. Ήδη έχει καεί ένα σπίτι και αγροκατοικίες ενώ οι πυρσοβέστες δίνουν άνιση μάχη για οριοθετήσουν τη φωτιά.  

Με την δύση του ηλίου σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα και πλέον επιχειρούν μόνο τα πεζοπόρα τμήματα.Στα καλά νέα του πύρινου μετώπου, οι άνεμοι οι οποίοι έχουν εξασθενίσει.

Η φωτιά, όμως, έχει πολλές διάσπαρτες εστίες που μπορούν να αναζωπυρωθούν ανά πάσα στιγμή.

Η

φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής έχει μετατρέψει το νησί σε κόλαση. Από νωρίς λόγω της φωτιάς στη Ζάκυνθο εκκενώθηκαν τα χωριά Κερί και Αγαλάς ενώ τα πύρινα μέτωπα επιμένουν με τους ανέμους στην περιοχή να δυσχεραίνουν την επιχείρηση κατάσβεσης.

Όπως φαίνεται και μέσα από τις φωτογραφίες του ermisnews οι προσπάθειες που καταβάλλουν πυροσβέστες,κάτοικοι και εθελοντές είναι τεράστια ενώ ο καπνός απαθανατιστηκε και από δορυφόρο.

Παράλληλα, οι αρχές έχουν ήδη προχωρήσει σε διακοπή κυκλοφορίας σε ορισμένα σημεία του νησιού.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς από όλη την Ελλάδα, ενώ στο νησί μετέβη και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επικεφαλής της Ειδικής Ομάδας Πρώτης Απόκρισης της Γραμματείας, προκειμένου να συντονίσει το έργο της κατάσβεσης.

Παράλληλα, αυτήν την ώρα μεταβαίνουν με το πλοίο της γραμμής από την Κυλλήνη εννέα οχήματα από την Πελοπόννησο, μαζί με μια ομάδα πεζοπόρο, ενώ συνολικά οι δυνάμεις ενισχύονται με 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα καθώς και 35 άτομα πεζοπόρο τμήμα που μεταφέρονται με μεταγωγικό αεροσκάφος από την Θεσσαλονίκη.

Όπως μεταδίδει το ermisnews.gr παρά τις τεράστιες και ηρωικές προσπάθειες των Πυροσβεστών αλλά και εθελοντών κάηκε κατοικία στην θέση Απελάτη στο Κερί Ζακύνθου, ενώ στις φλόγες έχουν παραδοθεί και πολλές αγροικίες.

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1173264605231112193?s=20}

Keywords
Τυχαία Θέματα