Ντέρμπι εν μέσω ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη: Άρης – Παναθηναϊκός (Live)

Άρης – Παναθηναϊκός: Οι συνθέσεις της αναμέτρησης του «Κλ. Βικελίδης».

Άρης – Παναθηναϊκός: Δείτε τις επιλογές των Τόλη Τερζή και Γιώργου Δώνη για το ματς της 3ης αγωνιστικής της Super League 1.

Ο Παναθηναϊκός παρατάσσεται

με τριάδα στα στόπερ, προκειμένου να θωρακιστούν τα μετόπισθεν, ελλείψει και του Δημήτρη Κουρμπέλη.

Αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή του Φάνη Μαυρομμάτη, ενώ ο Δημήτρης Κολοβέτσιος επιστρέφει στο αρχικό σχήμα μετά το… διάλειμμα κόντρα στον ΟΦΗ.

Επικρατέστερο σενάριο το 3-4-3 για την ομάδα του Γιώργου Δώνη, ο οποίος «έκοψε» τους Κώστα Αποστολάκη και Αργύρη Καμπετσή από τη 18άδα.

Οι συνθέσεις

ΑΡΗΣ: ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Πούγγουρας, Χ. Δώνης, Ζαχίντ, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Μακέντα.

Οι αναπληρωματικοί

ΑΡΗΣ: ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κότσαρης, Νούνες, Αλεξανδρόπουλος, Κολοβός, Χατζηθεοδωρίδης, Μολό, Περέα.

Την αναμέτρηση ορίστηκε να σφυρίξει ο Βασίλης Φωτιάς από την Ένωση Πέλλας.

Βοηθοί του θα είναι οι Αντώνης Σινιοράκης (Χανίων) και Γιώργος Στεφανής (Καρδίτσας), ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Γιώργος Βρέσκας (Πιερίας).

Διαιτητές VAR οι Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών) και Δημήτρης Σαμοΐλης (Αθηνών).

Παρατηρητής ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Ζαννετίδης (Δωδεκανήσου).

Άρης – Παναθηναϊκός: Αγώνας επιβίωσης στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Κυριακής (15/9, 21:30 – NS1).

Ανήμερα της γενέθλιας ημερομηνίας του θρυλικού Κλεάνθη Βικελίδη (πριν από 104 χρόνια), οι «κίτρινοι» υποδέχονται τους «πράσινους» στο ομώνυμο γήπεδο.

Ιδού τα τελευταία νέα των δύο ομάδων:

Άρης

Το θετικό για τον Τερζή είναι πως επιστρέφει στην αποστολή ο Βέλεθ. Ερωτηματικό αποτελεί αν θα ξεκινήσει πάντως. Δεν αποκλείεται να διατηρηθεί το δίδυμο του Βόλου (Ρόουζ – Δεληζήσης).

Ο Μπρούνο Γκάμα είναι επίσης σε καλύτερη κατάσταση δεδομένου ότι είχε κι άλλο χρόνο ώστε να ανεβάσει στροφές, ενώ η διακοπή λειτούργησε υπέρ και του Μαντσίνι.

Ο Αργεντινός στο ματς με τον Βόλο είχε μπει με ελάχιστες προπονήσεις στα πόδια του και δεν είχε φανεί. Πλέον έχει μάθει τους συμπαίκτες του και θα φανεί πόσο επιδραστικός μπορεί να είναι στο παιχνίδι του Αρη.

Για ένα ακόμη ματς κλειδί θα είναι η απόδοση των Ματίγια και Σάσα, ενώ εκείνο που δεν έχει ξεκαθαρίσει είναι η τριάδα πίσω από τον φορ. Για την ακρίβεια υπάρχει δίλημμα για το αν θα πρέπει να παίξει πίσω από τον Ιντέγε ο Ντιγκινί ή ο Φετφατζίδης. Εάν επιτελικός χαφ πάει ο Ντιγκινί, τότε ο Φετφατζίδης θα είναι δεξιά. Αλλιώς δεξιά θα παίξει ο Μαντσίνι.

Τέλος, στην ομάδα ευελπιστούν να έρθει το πρώτο γκολ του Ιντέγε με τον Καρυπίδη το προηγούμενο χρονικό διάστημα να «ντοπάρει» ψυχολογικά και εκείνος τον Νιγηριανό φορ.

Παναθηναϊκός

Ο τεχνικός των «πράσινων» έχει 1 απουσία να αντιμετωπίσει και… καλή! Το γεγονός πως νεοφερμένοι παίκτες δεν είναι στο 100% αποτελούσε προβλεπόμενη επίπτωση του σχεδιασμού μεταγραφών στον Παναθηναϊκό.

Η τιμωρία του Δημήτρη Κουρμπέλη για την κόκκινη κάρτα στα χασομέρια του αγώνα με τον ΟΦΗ, δημιούργησε το σημαντικότερο πρόβλημα του Γιώργου Δώνη.

Έστω και σε μέτρια αγωνιστική κατάσταση ο αρχηγικός αμυντικός μέσος του «τριφυλλιού» αποτελεί σημείο αναφοράς στο ρόστερ. Ο τρόπος κάλυψής του δε, με τον Φάουστο να έχει κάνει… 1,5 προπόνηση, ακόμη πιο δύσκολος.

Η πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί ο Νούνες αποκλειστικά ως αντι-Κουρμπέλης είναι υπαρκτή. Αν και ο Πορτογάλος μεσοαμυντικός βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα από την εμφάνισή του κόντρα στους Κρητικούς, στηρίζεται και θεωρείται ικανός να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε.

Θέλοντας να ελέγξει ακόμη καλύτερα το κέντρο, απόντος του Κουρμπέλη, ο Γιώργος Δώνης έχει δοκιμάσει τον Ζοάο Νούνες δίπλα στον Χρήστο Δώνη σε 4-2-3-1.

Ο Κολοβέτσιος αναμένεται να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα με Πούγγουρα παρτενέρ, Γιόχανσον δεξιά στην άμυνα και Ινσούα αριστερά. Ο Διούδης θα είναι κάτω από τα δοκάρια.

Εμπρός από τη δυάδα χαφ στον άξονα, σε επιτελικό ρόλο θα αγωνιστεί ο Γκίας Ζαχίντ με τον Γιάννη Μπουζούκη δεξιά. Σε όμοιο ρόλο όπως αγωνίστηκε πέρυσι σε κάποια ματς (0-1 στην Ξάνθη, που σκόραρε κιόλας).

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός έλειπε με την Κ21 της Ελλάδας και δεν προπονήθηκε φουλ με την ομάδα στη διακοπή. Ωστόσο έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του, είναι καλά και αποτελεί κορυφαίο υποψήφιο για τους αρχικούς 11.

Αριστερά παίζεται η θέση ανάμεσα σε Μολό, Χατζηγιοβάνη, Κολοβό. Ο Γάλλος συγκεντρώνει, τη δεδομένη στιγμή, περισσότερες πιθανότητες. Έχοντας ανέβει σε βαθμό ετοιμότητας.

Ο Μακέντα, παρά το πρόβλημα στη μέση, θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης. Με τον νεαρό Περέα να έχει ρόλο, ως αλλαγή, στο παιχνίδι.

πηγη sportime.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα