Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Χαλκιδική - Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο- Κλειστά τα σχολεία (pics)

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στη Σιθωνία Χαλκιδικής, για να κατασβέσουν τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Οι ισχυροί άνεμοι κατέστησαν δύσκολο το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Σάρτη από χθες, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Νωρίτερα, είχε γίνει οργανωμένη απομάκρυνση των λίγων κατοίκων που βρίσκονταν στην ακτή Αχλάδα, στο

λιμάνι του οικισμού της Σάρτης, λόγω της φωτιάς που συνεχίζει να καίει πευκόφυτες εκτάσεις στη Σιθωνία Χαλκιδικής, καθώς η φωτιά έφτασε γύρω από τα σπίτια τους.

Κλειστά, για προληπτικούς λόγους, παρέμειναν και σήμερα τα σχολεία στην Σάρτη Χαλκιδικής όπου ξέσπασε χθες μεγάλη πυρκαγιά και όπου αυτή την ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της κοινότητας Σάρτης Μιχάλης Σπανός, "αποφασίστηκε τα σχολεία να μείνουν και σήμερα κλειστά για να αποφευχθούν τυχόν αναπνευστικά προβλήματα στους μαθητές λόγω του πυκνού καπνού που είχε σκεπάσει επί ώρες την περιοχή".

"Πολλοί από τους κατοίκους οι οποίοι έφυγαν χθες από το χωριό φοβούμενοι την επέκταση της φωτιάς, έχουν επιστρέψει και πλέον έχουμε μια καλή εικόνα της κατάστασης" συμπλήρωσε ο κ.Σπανός. Στην περιοχή ωστόσο εξακολουθούν να επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, 70 οχήματα της Πυροσβεστικής με 160 πυροσβέστες και πεζοπόρα τήματα.

Ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος, επίσης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες να περιοριστούν τα μέτωπα της πυρκαγιάς, ωστόσο όπως είπε δεν κινδύνευσαν κατοικημένες περιοχές. Ηλικιωμένα άτομα και άτομα με προβλήματα απομακρύνθηκαν προληπτικά από το χωριό Σάρτη.

Η κατάσταση στην περιοχή άρχισε να βελτιώνεται από αργά χθες το βράδυ, καθώς μειώθηκε η ένταση των ανέμων. Την εκτίμηση μέχρι το πρωί θα είχε τεθεί η πυρκαγιά υπό μερικό έλεγχο διατύπωσε ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 FM".

"Μετά τις συσκέψεις που έγιναν υπό την αιγίδα του περιφερειάρχη και των συντονιστών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έχουν έρθει από την Αθήνα, ο υπαρχηγός επιχειρήσεων, πιστεύω ότι θα καταφέρουνε μέσα στην νύχτα και νωρίς το πρωί να δοθεί ένας μερικός έλεγχος της πυρκαγιάς και μέχρι το μεσημέρι να πάμε σε μια οριστική λύση του προβλήματος με την πυρκαγιά", τόνισε ο κ. Στεργιάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Στεργιάδη, το μέτωπο της πυρκαγιάς ήταν αρκετά εκτεταμένο, ξεκινούσε από το Πλατανίτσι, τις Καβουρότρυπες και έφτανε μέχρι και την περιοχή βόρεια του οικισμού της Σάρτης, ενώ μέχρι στιγμής έχουν καεί περίπου στις 3 με 4 χιλιάδες στρέμματα.

Στο μεταξύ, ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί στη Σάρτη Σιθωνίας Χαλκιδικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα