Σεισμός στη Ζάκυνθο: Το νησί μετρά τις «πληγές» του - Πολλές υλικές ζημιές - Κλειστά τα σχολεία (pics + video)

Τρόμο προκάλεσε ο σεισμός που σημειώθηκε τα ξημερώματα με επίκεντρο το νησί της Ζακύνθου.

Πιο αναλυτικά, μετά τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ, ακολούθησε ένας μετασεισμός 5,4 Ρίχτερ, άλλοι δύο 4,8, ένας 4,9 Ρίχτερ και άλλος ένας 4,8 Ρίχτερ, όλοι με επίκεντρο στο ίδιο σημείο.

Οι πρώτες εικόνες των καταστροφών που έχουν προκληθεί στην περιοχή, σου «κόβουν» την ανάσα.

Αισίως, ωστόσο, οι ζημιές περιόριστηκαν

σε υλικό και όχι σε ανθρώπινο επίπεδο.

Τοπικά δίκτυα ενημέρωσης μιλούν για ανυπολόγιστη ζημιά στον Πύργο του καστρομοναστηριού στα Στροφάδια, αφού το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού ήταν εκεί κοντά, ωστόσο ο φύλακας δε μπορούσε σε πρώτη φάση να πλησιάσει καθώς οι μετασεισμοί ήταν πολύ ισχυροί.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το imera zante, ρωγμή έχει σημειωθεί και στον τραπεζοειδή προβλήτα στο λιμάνι της πόλης.

Σημειώνεται, δε, πως το συγκεκριμένο σημείο δεν είναι η πρώτη φορά που παθαίνει καθίζηση, αφού αποτελεί φαινόμενο κακοτεχνίας από την εποχή της δημιουργίας του.

Οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους τη διάρκεια του σεισμού ενώ μικροζημιές έχουν προκληθεί σε όλα τα σπίτια αλλά και τα καταστήματα της περιοχής.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την υπεύθυνη πολιτικής προστασίας του Δήμου, κ.Ασπασία Σούλη , κλειστές θα παραμείνουν οι υπηρεσίες, και όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του νησιού σήμερα Παρασκευή 26 /10/2018 λόγω της συνεχούς σεισμικής δραστηριότητας.

Ο κ. Παύλος Κολοκοτσάς, o δήμαρχος Ζακύνθου μίλησε στον Real FM 97,8 τονίζοντας πως «Είχαμε ένα πρωτόγνωρο σεισμό νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, με εστιακό βάθος 10 χλμ. Δεν έχουμε φόβο για τσουνάμι, δεν έχουμε καμία ειδοποίηση. Από εκεί και μετά, μικρές πτώσεις βράχων. Η Ζάκυνθος έχει αντισεισμική προστασία. Μέσα στα σπίτια μονάχα κάποιες ρωγμές και κάποια αντικείμενα, κάποιες κολώνες τσιμεντένιες. Δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός ή εγκλωβισμός».

«Συνιστούμε ηρεμία και ψυχραιμία στον κόσμο. Δεν θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία διότι θα πρέπει να περάσουν κλιμάκια ελέγχου, θα ελεγχθούν και μετά θα λειτουργήσουν», σημείωσε.

Και κατέληξε: «Έχουν σημειωθεί μονάχα κάποιες ρωγμές και κάποιες πτώσεις ρεύματος από τσιμεντένιες κολώνες που έπεσαν. Η εικόνα αυτή που μεταφέρω είναι συνολική, είμαι στο κέντρο επιχειρήσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα