Επεισόδια στο φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας - Δύο τραυματίες (pics)

Έξω από τη Βουλή κατέληξε η πορεία των φοιτητών, που ζητούν την επαναφορά του ασύλου και διαμαρτύρονται για το χρονικό όριο σπουδών που προτίθεται να εφαρμόσει το υπουργείο Παιδείας.

Αυτή την ώρα, φοιτητές παραμένουν έξω από το Κοινοβούλιο, φωνάζοντας συνθήματα. Δεκατέσσερις φοιτητικοί σύλλογοι συμμετείχαν στο σημερινό συλλαλητήριο, ζητώντας την επαναφορά του ασύλου, διαμαρτυρόμενοι παράλληλα

για το ν+2 που θα φέρει, όπως λένε διαγραφές φοιτητών.

Το υπουργείο έχει διατυπώσει την πρόθεση το μέτρο να αφορά τους νεοεισερχόμενους φοιτητές και να υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις για την εφαρμογή του.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας φοιτητής, καθώς επίσης και ένας αστυνομικός.

Τι ανακοίνωσε η Αστυνομία

Κατά τη διάρκεια σημερινής συγκέντρωσης - πορείας φοιτητικών συλλόγων στο κέντρο της Αθήνας, ομάδες ατόμων επιτέθηκαν επανειλημμένα κατά των αστυνομικών δυνάμεων στον φραγμό επί της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας, παραπλεύρως του κτιρίου του Κοινοβουλίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, αναγκάστηκαν να προβούν σε χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν. Από τις επιθέσεις τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος διακομίστηκε στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών. Επιπλέον προκλήθηκαν φθορές σε υπηρεσιακό όχημα.

Ιδιώτης διακομίστηκε στο Κ.Α.Τ., όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και διερευνώνται οι συνθήκες του τραυματισμού του, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα