«Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του πολέμου στην Ουκρανία» λέει το Κρεμλίνο: Εκτιμήσεις πως αλλάζει η ατζέντα του Πούτιν

Στην «πλήρη απελευθέρωση» του Nτονμπάς στην Ανατολική Ουκρανία θα εστιάζουν πλέον οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Κρεμλίνου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι η πρώτη φάση της «στρατιωτικής επιχείρησής» της - όπως αποκαλεί την εισβολή στην Ουκρανία - έχει στο μεγαλύτερο μέρος της ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, η Μόσχα θα επικεντρωθεί τώρα στο να απελευθερώσει «πλήρως» την περιοχή του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία.

Το πρακτορείο Reuters, εκτιμά πως η ανακοίνωση υποδεικνύει ότι η Ρωσία ενδεχομένως αλλάζει τους σχεδιασμούς της σε πιο περιορισμένους στόχους - αφότου βρέθηκε αντιμέτωπη με τη σθεναρή αντίσταση της Ουκρανίας τον πρώτο μήνα του πολέμου.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως αυτονομιστές, που στηρίζει, ελέγχουν τώρα το 93% της περιοχής του Λουχάνσκ και το 54% της περιοχής του Ντονέτσκ.

«Οι βασικοί στόχοι του πρώτου σταδίου της επιχείρησης έχουν σε γενικές γραμμές επιτευχθεί», δήλωσε ο Σεργκέι Ρουντσκόι, επικεφαλής της επιχειρησιακής διεύθυνσης του ρωσικού γενικού επιτελείου.

«Το μαχητικό δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας έχει σημαντικά μειωθεί, κάτι… που καθιστά δυνατό να επικεντρώσουμε τις βασικές μας προσπάθειες στο να επιτύχουμε τον κύριο στόχο μας, την απελευθέρωση του Ντονμπάς».

Keywords
Τυχαία Θέματα