Όλη η κοινοβουλευτική ατζέντα από τώρα μέχρι και τα Χριστούγεννα

Στο φουλ αναμένεται να δουλεύουν οι μηχανές του κοινοβουλευτικού έργου μέχρι το τέλος του έτους, όπου η Βουλή θα ψηφίσει τον κρατικό προυπολογισμό και θα διακόψει τις εργασίες της για λίγες ημέρες πριν τον εορτασμό των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Κοινοβουλίου, την ερχόμενη Δευτέρα θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια το σχέδιο νόμου για την Κυβερνοασφάλεια. Πρόκειται για «Κύρωση Συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας

Δικτύων και Πληροφοριών (ENISΑ), προκειμένου να εξασφαλιστεί στην χώρα μας υψηλό επίπεδο ασφάλειας δικτύων προς όφελος των πολιτών και των Οργανισμών του δημόσιου τομέα.

Με βάση τον κυβερνητικό προγραμματισμό την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να καταφθάνει στη Βουλή το δεύτερο πακέτο νομοσχεδίων. ‘Ετσι, την ερχόμενη Τετάρτη, αναμένεται να ξεκινήσει στις συναρμόδιες επιτροπές της Βουλής η επεξεργασία του αναπτυξιακού νομοσχεδίου όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνει πλήθος εργασιακών ρυθμίσεων. Προβλέπεται ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα έχει ψηφιστεί απο την Ολομέλεια μέχρι το τέλος του μήνα. Παράλληλα, εντός της ερχόμενης εβδομαδας θα συγκροτηθεί σε Σώμα η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για την Συνταγματική Αναθεώρηση, όπου θα ξεκινήσει τις εργασίες της.

Πρόεδρος της επιτροπής έχει οριστεί ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Στην συνέχεια, αναμένεται να κατατεθούν δύο πολύ κρίσιμα νομοσχέδια. Το ένα του υπουργείου Εσωτερικών όπου μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και το δεύτερο του υπουργείου Οικονομικών με τις φοροελαφρύνσεις.

Και τα δύο αυτά νομοσχέδια πρέπει να έχουν ψηφιστεί μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Διότι στην συνέχεια η Ολομέλεια θα πρέπει να κινηθεί στους ρυθμούς του κρατικού προυπολογισμού που θα φέρει προς ψήφιση το υπουργείο Οικονομικών. Με την ψήφιση του κρατικού προυπολογισμού όπου – παραδοσιακά – λαμβάνει και την μορφή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση αναμένεται ολοκληρωθεί το νομοθετικό έργο για το τρέχον έτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα