Όλεγκ Προτάσοφ: «Ακούς σειρήνες και τρέχεις, κρίμα που σκοτώνονται νέα παιδιά» (βίντεο)

Ο Όλεγκ Προτάσοφ, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και προπονητής αρκετών ελληνικών ομάδων, μίλησε για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα του, την Ουκρανία, μετά τη ρωσική εισβολή και για τον πόλεμο που μαίνεται.

Ο θρύλος του ουκρανικού ποδοσφαίρου αναφέρθηκε στην εκπομπή «Monday FC» της NOVA στα όσα ζει αυτός και οι συμπατριώτες του τις τελευταίες ημέρες στον πόλεμο με τη Ρωσία

και «επιτέθηκε» στον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Όλεγκ Προτάσοφ:

Για την κατάσταση στο Κίεβο: «Είμαι εκτός της πόλης. Το διαμέρισμα στο Κίεβο είναι στον 14ο όροφο, εάν ακούσεις σειρήνες και είσαι εκεί, μπορεί να αργήσεις να κατέβεις να κρυφτείς. Με φιλοξενούν σε σπίτι που βρίσκεται στο ισόγειο και αν γίνει κάτι μπορούμε γρήγορα να κρυφτούμε.

Υπάρχει λίγο μεγαλύτερη ασφάλεια εκτός πόλης. Έχουμε και γύρω μας μάχες, ακούσαμε ελικόπτερα, σε λίγο θα περάσουν και τα τανκς για να πάνε στο Κίεβο. Εκεί είναι τα παλικάρια μας, κρατάνε γερά. Κρίμα που σκοτώνονται νεαρά παιδιά. Τα παιδιά που βρίσκονται στα τανκς είναι σε νεαρή ηλικία, σκοτώνονται τα παιδιά χωρίς λόγο.

Ένας τρελός έχει τρελαθεί τελείως και κάνει αυτά που κάνει. Όλος ο κόσμος βλέπει τι γίνεται, ξέρετε τι γίνεται στη Ρωσία. Πιστεύει ότι θα δημιουργήσει ξανά τη Σοβιετική Ένωση και θεωρεί ότι θα κάνει καλό στη χώρα του».

Για το ότι το Κίεβο έχει κόσμο που παραμένει εκεί: «Τα παιδιά που υπερασπίζονται την πατρίδα μας, έχουν πάρει όπλα και προστατεύουν την περιοχή. Στο Κίεβο δουλεύουν και τα σούπερ μάρκετ και το μετρό. Ο ρωσικός στρατός είναι τεράστιος και σκοτώνονται και πάνε συνέχεια. Έχουν σκοτωθεί 5.000 και υπάρχουν 300 όμηροι. Μακάρι να σταματήσει να το κάνει. Περιμένω τα αποτελέσματα των συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών. Εμείς το βράδυ δεν μπορούμε να έχουμε φως».

Για τα καταφύγια που υπάρχουν: «Άμα είσαι σε μονοκατοικία θα κατέβεις προς τα κάτω».

Αν υπάρχει μίσος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας: «Ο Πούτιν τα χάλασε όλα. Γίνεται κανονικός πόλεμος. Τώρα στο Κίεβο έριξαν βόμβα που σκοτώθηκαν άνθρωποι. Δηλώνει ότι πάει μόνο για τις στρατιωτικές βάσεις, αλλά σκεφτείτε ότι ακούστηκε ένα μπαμ κοντά μας. Τώρα είναι πάρα πολύ δύσκολο να φτιαχτούν οι σχέσεις».

Για το αν είναι περίεργο για τον ίδιο που έχει μεγαλώσει στη Σοβιετική Ένωση: «Λέει ότι φταίμε εμείς. Μας λέει ναζιστές, ενώ προσπαθεί να πάρει τα μέρη μας, το Ντόνετσκ και άλλες περιοχές. Τι είσαι και για ποιο λόγο να το κάνεις; Έρχεται στην πόλη μας και μας σκοτώνει. Ήδη 15 παιδάκια σκοτώθηκαν. Έρχεται και μας σκοτώνει τα παιδιά; Τα μικρά;»

Για το αν θεωρεί ότι είναι οικονομικοί λόγοι: «Οι πόλεμοι έχουν οικονομικά κίνητρα. Αυτός ο άνθρωπος, που για μένα είναι τελειωμένος, προσπαθεί να φτιάξει ξανά τη Σοβιετική Ένωση. Να πάρει πίσω τα μέρη. Δεν ξέρω γιατί θέλει να φτιάξει ξανά μια Σοβιετική Ένωση. Αξίζει να πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι; Δεν ξέρω αν θα τελειώσει ο πόλεμος, καθώς η Ουκρανία ζητάει να φύγει από εδώ και να αφήσει την Κριμαία. Η Ουκρανία πήγε πολύ επιθετικά σε όλο αυτό».

Για το πώς έχει επηρεάσει τους Ουκρανούς: «Είμαι τρελαμένος με την ενότητα του λαού μου, γίναμε μια γροθιά. Σαν Ουκρανοί μπορεί να βρίζουμε μεταξύ μας, αλλά θέλουμε την ελευθερία μας. Αφήστε μας να αποφασίσουμε για τη χώρα μας. Μπήκε αυτός ο άνθρωπος και μας είπε ότι είμαστε ένα τίποτα. Μας είπε ο Στάλιν και ο Λένιν σας έδωσαν αυτές τις περιοχές και τώρα τις παίρνω πίσω. Όλο αυτό είναι επικίνδυνο για όλο τον κόσμο, πρέπει να το σταματήσουμε».

Για τα παιχνίδια της Ουκρανίας με την Σκωτία: «Είναι νωρίς να το συζητήσουμε για το ποδόσφαιρο. Δεν γίνονται προπονήσεις, δεν γίνεται τίποτα. Οι παίκτες σκέφτονται το πώς θα προστατεύσουν τις οικογένειες τους και να είναι όλοι ζωντανοί. Όλοι θέλουν να τελειώσει αυτός ο πόλεμος. Η Ρωσία μας έχει περικυκλώσει καθώς και η Λευκορωσία είναι στο παιχνίδι. Αν τελειώσει όλο αυτό θα πάμε στην Σκωτία για να παίξουμε».

{https://www.youtube.com/watch?v=CDBG92PVCL0}

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όλεγκ Προτάσοφ, Ακούς,olegk protasof, akous