Champions League: Στον «αέρα» ο τελικός της Κωνσταντινούπολης, οι Βρετανοί πιέζουν για Αγγλία

Η Τουρκία τοποθετήθηκε στην «κόκκινη ταξιδιωτική λίστα» της κυβέρνησης της Μεγάλης Βρετανίας, με αποτέλεσμα να τεθεί υπό αμφισβήτηση η έδρα του τελικού του Champions League της Κωνσταντινούπολης μεταξύ Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι. Γουέμπλεϊ και Βίλα Παρκ στη σχετική λίστα.

Ο υπουργός Μεταφορών της Μεγάλης Βρετανίας Γκραντ Σαπς επιβεβαίωσε την Παρασκευή (07/05) ότι η Τουρκία, το Νεπάλ και οι Μαλδίβες προστέθηκαν

στις χώρες της «κόκκινης λίστας», με αποτέλεσμα να ισχύουν περιορισμοί για όσους ταξιδέψουν και αυτό φαίνεται πως επηρεάζει και τη διεξαγωγή του τελικού του Champions League ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι στις 29 του μήνα. Με τους Βρετανούς να «πιέζουν» να διεξαχθεί ο μεγάλος αγώνας επί αγγλικού εδάφους. Πρόκειται, άλλωστε, για αγγλικό «εμφύλιο»...  Γουέμπλεϊ και Βίλα Παρκ στη σχετική λίστα. 

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με την ταξιδιωτική οδηγία, τόσο οι οπαδοί όσο και οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα όταν επιστρέψουν στην χώρα και σύμφωνα με τη Daily Telegraph, η βρετανική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες για να φέρει τον τελικό στην Αγγλία.

Οι δύο ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ θα αγωνιστούν στον φετινό τελικό στις 29 Μαΐου με 4.000 οπαδούς στο πλευρό τους η κάθε μία. Η διεξαγωγή του τελικού στην Κωνσταντινούπολη θα προκαλούσε σοβαρό πρόβλημα και στην εθνική ομάδα της Αγγλίας, η οποία θα αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μόλις 15 ημέρες μετά τον προγραμματισμένο ευρωπαϊκό τελικό του Champions League.

Αρκετοί Άγγλοι διεθνείς μεταξύ των οποίων οι Raheem Sterling, Phil Foden και Mason Mount, πρόκειται να αγωνιστούν στον τελικό του Champions League με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η προετοιμασία τους για το Euro 2020 λόγω της καραντίνας που θα πρέπει να παραμείνουν.

Ήδη, το Γουέμπλεϊ, που έχει φιλοξενήσει τους τελικούς του 2011 και του 2013, αποτελεί την πιο ενδεδειγμένη λύση, αλλά το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι την ημέρα διεξαγωγής του τελικού (29/05) έχει οριστεί ο τελικός των play off ανόδου της Championship. Την ίδια ώρα η Άστον Βίλα έθεσε στη διάθεση της UEFA την έδρα της ομάδας, το «Βίλα Παρκ» για τη διεξαγωγή του τελικού.

{https://twitter.com/CardiffUniLib/status/1390606618828713990?s=20}

Τι είπε ο υπουργός Μεταφορών της Μεγάλης Βρετανίας

«Είμαστε πολύ ανοιχτοί στη διοργάνωση του τελικού», υπογράμμισε, χαρακτηριστικά, ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε απόφαση ανήκει στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία (UEFA). Όπως αναφέρθηκε ο τελικός είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 29 Μαΐου, στην Κωνσταντινούπολη, ημέρα της επετείου για την Άλωση της Πόλης. 

Οι οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι, που ήλπιζαν να ταξιδέψουν στην Τουρκία για να δουν τις ομάδες τους στον τελικό, δέχθηκαν μεγάλο πλήγμα από την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να θέσει την Τουρκία στην «κόκκινη λίστα» των ταξιδιωτικών προορισμών. Ο Σαπς διευκρίνισε πως δεν επιτρέπεται το ταξίδι σε χώρες της «κόκκινης λίστας», εκτός από «ακραίες περιπτώσεις» κι ότι όποιος επιστρέφει από μια χώρα αυτής της λίστας για να εισέλθει θα πρέπει να πληρώσει για την υποχρεωτική απομόνωση στο ξενοδοχείο.

«Αυτό σημαίνει ότι οι οπαδοί δεν πρέπει να ταξιδέψουν στην Τουρκία», δήλωσε, ακόμα, ο Σαπς, ο οποίος έθεσε την πιθανότητα να μετακινηθεί ο αγώνας στην Αγγλία. «Η FA (Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) βρίσκεται σε συζητήσεις με την UEFA. Είμαστε ανοιχτοί στη φιλοξενία, αλλά είναι τελικά μια απόφαση για την UEFA», πρόσθεσε.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Τουρκία κατέλαβε την τέταρτη θέση παγκοσμίως σε ό, τι αφορά τις καθημερινές περιπτώσεις COVID-19, προκαλώντας «εθνικό κλείδωμα» αυτό το μήνα, έως τις 17 Μαΐου. Η κίνηση άρχισε να περιορίζει το ξέσπασμα, με τις καθημερινές περιπτώσεις να πέφτουν κάτω από τις 27.000 την Τετάρτη, από τις 63.000 στα μέσα Απριλίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, οι τουρκικές ποδοσφαιρικές αρχές ελπίζουν να επιτρέψουν την είσοδο σε 4.000 οπαδούς κάθε ομάδας ως μέρος των συνολικά 25.000 ατόμων που θα βρεθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο «Ατατούρκ». Η UEFA ελπίζει ότι θα μπορούσαν να επιτραπούν ως 25.000 θεατές, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 1/3 της χωρητικότητας του σταδίου. Οι διοργανωτές του Champions League, η UEFA και η FA δεν σχολίασαν προς το παρόν την ανακοίνωση.

«Το lockdown στην Τουρκία δε θα επηρεάσει τον τελικό του Champions League»

Την ίδια ώρα, πριν από μερικές ημέρες η UEFA παρέμεινε αποφασισμένη να διεξάγει κανονικά στην Κωνσταντινούπολη τον τελικό του Champions League, και μάλιστα με την προσδοκία να επιτραπεί και η παρουσία φιλάθλων των δύο φιναλίστ. Αυτό προκύπτει από δήλωση εκπροσώπου της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, τη στιγμή που η Τουρκία βρίσκεται σε «σκληρό» lockdown ως τις 17 Μαΐου.

«Περιμένουμε έναν περιορισμένο αριθμό θεατών και έχουμε διαβεβαιώσεις ότι το προσωρινό lockdown, το οποίο είναι σε ισχύ ως τις 17 Μαΐου, δεν θα επηρεάσει τον αγώνα. Η UEFA συνεργάζεται στενά με την τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τις τοπικές αρχές, ώστε να διεξαχθεί ο αγώνας με ασφάλεια.

Πληροφορίες αναφορικά με την χωρητικότητα και λεπτομέρειες για τη μετάβαση και τα εισιτήρια θα δημοσιοποιηθούν ως το τέλος της εβδομάδας», ανέφερε εκπρόσωπος της UEFA.

(πληροφορίες από Daily Mail)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑΤΣΕΛΣΙΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΤΕΛΙΚΟΣΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βρετανοί, Champions League, Αγγλία,vretanoi, Champions League, anglia