Οι τούρκοι επιχείρησαν να βυθίσουν το «Γαύδος» - Ποιο είναι το υπερσύγχρονο πλοίο του Λ/Σ

Χθες τα μεσάνυχτα στα Ίμια, τουρκική ακταιωρός χτύπησε με την πλώρη του, την πρύμνη του πλοίου «Γαύδος» ανοιχτής θαλάσσης 90 του Λιμενικού Σώματος, το οποίο εκείνη τη στιγμή ήταν ακίνητο.

Η φωτογραφία του σκάφους του ΛΣ που δημοσιεύει το militaire.gr και που εμβολίστηκε από το πλοίο της τουρκικής ακτοφυλακής UMUT, επιβεβαιώνει αυτό που λένε πηγές του Λιμενικού Σώματος: “Ήθελαν να προκαλέσουν πολύ σοβαρό επεισόδιο, ακόμη και βύθιση του σκάφους”! Οι ζημιές που έχουν προκληθεί στη πρύμνη του σκάφους που είναι σε υπηρεσία μόλις ένα χρόνο, σοκάρουν. Γιατί μιλάνε για επιχείρηση βύθισης οι Λιμενικοί;

Το

τουρκικό σκάφος UMUT, είναι σχεδόν διπλάσιο από το σκάφος του Λιμενικού 090. Ο Τούρκος κυβερνήτης με πρόσω ολοταχώς έπλευσε προς το ελληνικό σκάφος “στοχεύοντας” ακριβώς στη μέση! Ο κυβερνήτης του ελληνικού σκάφους που ήταν “ακίνητο” ,αντιλήφθηκε τις προθέσεις του και λίγο πριν γίνει ο εμβολισμός έδωσε εντολή για πρόσω ολοταχώς. Έτσι δέχτηκε το χτύπημα στη πρύμνη και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Πρόκειται για σύγχρονο ταχύπλοο πλοίο, το οποίο υποστηρίζεται από 25 άτομα πλήρωμα, με ολικό μήκος 57,52 μέτρα, πλάτος 9,55 μέτρα, ενώ η επιχειρησιακή ταχύτητα του είναι 27 κόμβοι και η μέγιστη ταχύτητα 32 κόμβοι.

Το έργο της ναυπήγησης του σκάφους συγχρηματοδοτήθηκε κατά 85% από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ το υπόλοιπο ποσό προήλθε από εθνικούς πόρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα