Οι νέοι ο πρώτος σταθμός της διαδικτυακής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ σε στοχευμένα κοινά

Με έναν ιδιαίτερο και ξεκάθαρα νεανικό τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας εύχεται Καλή Πρωτοχρονιά!

Το, πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα, βίντεο που ανέβηκε στα social media του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, 37 ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου και το οποίο τιτλοφορείται "Χάου Του #1", εκτός από τις διάφορες ευχές που περιλαμβάνει,

αποτελεί και το teaser μιας σειράς από βίντεο που θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες και θα απευθύνονται στις νεότερες ηλικίες για μια σειρά από ζητήματα.

«Να τα πούμε; Θα τα πούμε όλα σε λίγες μέρες. Καλή, Καλύτερη Χρονιά! #ΧάουΤου #ΔικαιοσύνηΠαντού #ΣΥΡΙΖΑΠΣ», γράφει στην ανάρτησή του ο Αλ. Τσίπρας προϊδεάζοντας, λοιπόν, για τη συνέχεια.

{https://twitter.com/atsipras/status/1608749870470291457?s=20&t=WFUj2HDBx8UCOncpWFeOqg}

Όλες οι κινήσεις του τελευταίου διαστήματος φανερώνουν ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ενεργοποιεί συγκεκριμένη στρατηγική στην πορεία προς τις εκλογές. Σαφής και ξεκάθαρη είναι η επιλογή του Αλ. Τσίπρα να απευθυνθεί σε δύο μεγάλες κατηγορίες του εκλογικού ακροατηρίου, δηλαδή τις γυναίκες και τους νέους.

Οι γυναίκες στην πρώτη γραμμή

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, τόσο η ανακοίνωση της δημοσιογράφου Πόπης Τσαπανίδου, που αναλαμβάνει τα καθήκοντα της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, όσο και η ένταξη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος των μέχρι πρότινος ανεξάρτητων βουλευτών και προερχόμενων από το ΜέΡΑ 25 Αγγελικής Αδαμοπούλου και Φωτεινής Μπακαδήμα, είναι μέρος μιας προσεκτικά σχεδιασμένης στρατηγικής που επιλέγει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στόχος αυτής της στρατηγικής του Αλέξη Τσίπρα είναι η ενδυνάμωση της γυναικείας συμμετοχής και η συνάντηση με ευρύτερα γυναικεία ακροατήρια για να αφουγκραστεί τις αγωνίες και τις ανάγκες τους, αλλά και να παρουσιάσει τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για την αντιμετώπιση της κρίσης, καθώς και για το ρόλο της γυναίκας στην Ελλάδα του σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι η Κουμουνδούρου καθιέρωσε την 50/50 συμμετοχή των φύλων στα κομματικά του όργανα, κάτι που θα ισχύσει και στα ψηφοδέλτια των επερχόμενων εκλογών.

Ολιστικό σχέδιο για τους νέους

Ολοκληρωμένη στρατηγική αναμένεται να ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση και για τα νεανικά ακροατήρια. Μολονότι προηγείται στη νεανική ψήφο σε όλες τις μετρήσεις, επιδιώκει να διευρύνει και άλλο το προβάδισμα στις νεαρές ηλικίες, με δεδομένη και την αποδοχή του Αλέξη Τσίπρα στους νέους και τις νέες, καθώς και τα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά δείγματα κατά τις περιοδείες του σε όλη τη χώρα. Έτσι στην πορεία προς τις εκλογές θα παρουσιάσει ολιστικό σχέδιο για τα ζητήματα που αφορούν τους νέους (εκπαίδευση, εργασία, στέγη, περιβάλλον, δημοκρατικά δικαιώματα και συμμετοχή) και θα συνομιλήσει με αυτή γενιά μέσα από πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Σε αυτή την στρατηγική έχουν ενταχθεί, εξάλλου και η πρόσφατη, επιτυχημένη εμπορικά, συνέντευξη στους betarades.gr (η οποία παρέμεινε στις πρώτες θέσεις των trends του Youtube για περισσότερες από δέκα μέρες) αλλά και μια σειρά από βίντεο που θα ακολουθήσουν.

#ΣΥΡΙΖΑ #ΚΑΜΠΑΝΙΑ #ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα