Οι κινήσεις που θα εκτοξεύσουν την πορεία των εμβολιασμών μέσα στον Μάιο

Τον Μάιο θα επιταχυνθεί η πορεία της Επιχείρησης «Ελευθερία» στην Ελλάδα με την ένταξη των 30-39 στη διακασία και πάνω από 2,5 εκατ. εμβολιασμούς μέσα στο μήνα.

O κ. Θεμιστοκλέους αφού αρχικά υποστήριξε ότι τον Απρίλιο παραμένουν ελεύθερα ραντεβού για το εμβόλιο της AstraZeneca. τόνισε το πόσο ασφαλές είναι το εμβόλιο, λέγοντας το εξής:

«Έχουμε κάνει στη χώρα μας περισσότερους από 2,5 εκατ. εμβολιασμούς με ελάχιστα συμβάντα

και το εμβόλιο της ΑΖ είναι ασφαλές και οι κίνδυνοι είναι εξαιρετικά χαμηλοί. Στην πατρίδα μας έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 440 χιλιάδες άτομα με το εμβόλιο της AZ. Ήταν ξεκάθαρη τοποθέτηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σε σχέση με τα οφέλη» είπε.

Έτσι, βλέποντας τα ελεύθερα ραντεβού και με στόχο την ανοσία της αγέλης, ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε τη δημιουργία 2ης γραμμής εμβολιασμού που αφορά νεότερες ηλικιακές ομάδες. Η εκκίνηση θα γίνει από την ηλικιακή ομάδα 30-39 έτσι ώστε από την ομάδα αυτή, αν θέλουν να εμβολιαστούν νωρίτερα να το κάνουν πιο γρήγορα από το αναμενόμενο με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει από την Μεγάλη Τρίτη και από την αμέσως επόμενη μέρα θα μπορούν ήδη να εμβολιάζονται.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισε ότι μετά τους 30-39, θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους 40-44 και 45-49 ετών.

Οι εμβολιασμοί τον Μάιο θα ξεκινήσει στις 4 του μήνα και θα ξεπεραστούν οι 2,5 εκατ. εμβολιασμοί. Το ωράριο των εμβολιαστικών κέντρων επεκτείνεται ως τις 10 το βράδυ και ανάλογα με τις παραδόσεις των εμβολίων θα ξεκινήσουν την 7ημερη λειτουργία. Τέλος, τον Μάιο θα αναπτυχθούν 1.471 εμβ. κέντρα και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί και θα προστεθούν δυνάμεις και από τον ιδιωτικό τομέα.

Οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού ανά ηλικιακή ομάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα