Το Ιράν πίσω από τις επιθέσεις στις εγκαταστάσεις πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία

Αποδείξεις ότι τα συντρίμμια των drones και των πυραύλων που έπληξαν το Σαββατοκύριακο τις εγκαταστάσεις πετρελαίου της Aramco, ανήκουν στο Ιράν, παρουσίασε το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Turki al-Malki, εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου, 18 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και επτά πύραυλοι έπληξαν το διυλιστήριο «από μια κατεύθυνση που απέκλειε την Υεμένη ως τόπο προέλευσης των πληγμάτων».

Λίγες ώρες μετά την επίθεση, οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης,

που στηρίζονται από το Ιράν και πολεμούν τον σαουδαραβικό στρατιωτικό συνασπισμό, ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση.

Το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε στην παρουσίαση των ευρυμάτων ότι τα συντρίμμια έδειξαν ότι οι επιθέσεις «αναμφισβήτητα διεξήχθησαν από το Ιράν».

Εντούτοις, ανέφερε ότι δεν μπορούν ακόμη να δοθούν λεπτομέρειες σχετικά με τα ακριβή σημεία από τα οποία εκτοξεύτηκαν οι πύραυλοι.

Νωρίτερα σήμερα, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι είχε δώσει οδηγίες στο υπουργείο Οικονομικών να «αυξήσει σημαντικά τις κυρώσεις των ΗΠΑ» στο Ιράν μετά τις επιθέσεις ενώ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο μεταβαίνει στη Σαουδική Αραβία για να συζητήσει με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν.

ΗΠΑ: Η επίθεση εναντίον της Σαουδικής Αραβίας έγινε με πυραύλους Κρουζ από το ιρανικό έδαφος

 

Keywords
Τυχαία Θέματα