Οι ειδικοί περιμένουν μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη πριν το 2030

Η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται πάνω στη γραμμή του ρήγματος της Βόρειας Ανατολίας και οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα έχει το δικό της μεγάλο σεισμό πριν από το 2030.

Οι δύο σαρωτικοί σεισμοί στο νότιο τμήμα της Τουρκίας που στοίχισαν τη ζωή σε σχεδόν 50.000 ανθρώπους έχουν προκαλέσει συναγερμό στους κατοίκους της μεγαλύτερης πόλη της. Με 15 εκατομμύρια κατοίκους, η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται πάνω στη γραμμή του ρήγματος της Βόρειας Ανατολίας και οι ειδικοί προβλέπουν

ότι θα έχει το δικό της μεγάλο σεισμό πριν από το 2030 σύμφωνα με το BBC.

Περίπου το 70% των κτιρίων της πόλης χτίστηκαν πριν από τις αλλαγές των κανόνων που επέβαλαν αυστηρότερα πρότυπα κατασκευής το 1999, και έτσι θεωρούνται δυνητικά μη ασφαλή. Μόλις πριν από τρεις μήνες, μια μελέτη ανέφερε ότι ένας σεισμός εδώ θα μπορούσε να σκοτώσει έως και 90.000 ανθρώπους. Τώρα, ο αγώνας δρόμου έχει ξεκινήσει για να ετοιμαστεί η πόλη για έναν σεισμό που πολύ πιθανά θα χτυπούσε την περιοχή, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC, πολλοί κάτοικοι αναζητούν ασφαλέστερες κατοικίες, τρόπους για να αποφύγουν τα θλιβερά γεγονότα που έζησαν οι συμπατριώτες τους στα νότια της χώρας.

Μετά τους σεισμούς στο νότο, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 100.000 νέες αιτήσεις στο δήμο της Κωνσταντινούπολης για ελέγχους ασφάλειας κτιρίων. Η λίστα αναμονής για έναν έλεγχο εκτοξεύτηκε στους τρεις μήνες, στη συνέχεια στους τέσσερις, και συνεχίζει να αυξάνεται.

Τόσο οι ενοικιαστές όσο και οι ιδιοκτήτες μπορούν πλέον να υποβάλουν αίτηση, αλλά ορισμένοι εξακολουθούν να μην το κάνουν λόγω των οικονομικών επιπτώσεων. Η αποζημίωση για να βοηθηθούν όσοι πρέπει να μετακομίσουν από τα κατεστραμμένα κτίρια είναι χαμηλή. Δεν υπάρχουν επίσημοι αριθμοί που να δείχνουν πόσοι αποτυγχάνουν στα τεστ ελέγχου.

Πηγή: Με πληροφορίες από BBC

#ΣΕΙΣΜΟΣ #ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κωνσταντινούπολη, 2030,konstantinoupoli, 2030