Οι ειδικοί απαντούν Live: Τα νέα μέτρα για τον Μάιο, η αναστολή συμβάσεων εργασίας, επίδομα εργαζομένων και ο κατώτατος μισθός

Στα ερωτήματα που γεννούνται με τα νέα μέτρα στο εργασιακό τοπίο της χώρας για τον Μάιο αλλά και όλες τις λεπτομέρειες για την αποζημίωση ειδικού σκοπού, την άδεια ειδικού σκοπού και τα εργασιακά ζητήματα που προκύπτουν από την συνέχιση των μέτρων, θα απαντήσουν live μέσω Facebook ο εργατολόγος συνεργάτης του Dikaiologitika News κ. Γιάννης Καρούζος

και ακόμη δύο ειδικοί

Σήμερα στις 20:30 ο εργατολόγος  συνεργάτης του Dikaiologitika News, Γιάννης Καρούζος μαζί με τον εργατολόγο Δημήτρη Βασιλείου και  τον Γεώργιο Λέβεντ, ομότιμο Καθηγητή Εργατικού Δικαίου θα απαντήσουν στα ερωτήματα που έχουν δημιουργήσει οι νέες συνθήκες στο εργασιακό τοπίο της χώρας τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες Πέμπτη η κυβέρνηση για την συνέχιση των μέτρων στήριξης των εργαζομένων. Αν και το ραντεβού ήταν κλεισμένο για σήμερα, εν τέλει θα πραγματοποιηθεί αύριο λόγω μη έκδοσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Συντονιστείτε στις 20:30 στο Dikaiologitika News είτε μέσω την σελίδα μας στο Facebook «ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ» για να παρακολουθήσετε την έκτακτη live ενημέρωση «Tα νέα εργασιακά μέτρα Μαΐου 2020».

Το χρονοδιάγραμμα διαμόρφωσης του νέου κατώτατου μισθού, ο οποίος θα ισχύσει το 2021 περιλαμβάνει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στα μέτρα του υπουργείου Εργασίας τα οποία σας παρουσιάζει το Dikaiologitika News.

Ειδικότερα οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου για να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος του έτους και τον Ιανουάριο του 2021 να γίνει η εισήγηση προς τον υπουργό Εργασίας για το νέο ποσό του κατώτατου μισθού. Παράλληλα παρατείνεται η αναστολή των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων σε επιχειρήσεις και εργοδότες που πλήττονται μέχρι τις 31 Μαΐου και θα καταβληθεί αποζημίωση ειδικού σκοπού για το διάστημα που θα μείνουν κλειστές οι επιχειρήσεις ή για όσες ανοίξουν όσο διάστημα θα ανασταλούν οι συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους.

Ωστόσο για τις επιχειρήσεις που ανοίγουν σταδιακά δίνεται η δυνατότητα κατάργησης της αναστολής των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τουλάχιστον για ποσοστό 40%, εφόσον η αναστολή έχει διαρκέσει κατ’ ελάχιστον 15 ημέρες.

Έτσι οι παραπάνω επιχειρήσεις και εργοδότες θα έχουν την δυνατότητα να παρατείνουν την αναστολή μέρους των συμβάσεων εργασίας που έχουν τεθεί σε αναστολή όχι μεγαλύτερου του 60%, κατά ανώτατο χρονικό διάστημα 30 ημερών και όχι πέραν της 31ης Μαΐου 2020.

Keywords
Τυχαία Θέματα