Οι αντιδράσεις έφεραν κυβερνητικό «φρένο» στις βουλευτικές τροπολογίες

«Πόρτα» έριξε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμμελος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν τροπολογίες στην Βουλή.

Όπως ενημέρωσε ο ίδιος τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες «είναι απόφαση της κυβέρνησης να μην δεχθεί καμία βουλευτική τροπολογία στα δύο νομοσχέδια που ψηφίζονται σήμερα».
«Ασκείται μια κακόπιστη κριτική απο την αντιπολίτευση είναι να επηρεάσει το εκλογικό σώμα» είπε απο το βήμα της Βουλής

καλώντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην δώσουν δικαίωμα στην αντιπολίτευση να κάνουν κριτική. “Είναι καθήκον των βουλευτών να καταθέτουν τροπολογίες. Είναι όμως και καθήκον μας να προστατέψουμε την κυβέρνηση απο κακόπιστη κριτική” συμπλήρωσε.

Προφανώς η κίνηση αυτή έρχεται ως “απάντηση” στα δημοσιεύματα που ήθελαν να κατατίθενται δεκάδες “ρουσφετολογικές” τροπολογίες λίγο πριν κλείσει η Βουλή.
Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης βρήκε αντίδραση απο τους βουλευτές. Ο Μάκης Μπαλαούρας υποστήριξε πως “πολλές απο τις τροπολογίες λύνουν κοινωνικά ζητήματα” και κάλεσε τον κ. Φάμελλο να έρθει σε επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου και να αναθεωρήσει την αρχική απόφαση.

Η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου τόνισε πως είναι δικαίωμα και υποχρέωση των βουλευτών να καταθέτουν τροπολογίες. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Βάλια Βαγιωνάκη που τόνισε πως είναι δημοκρατικό καθήκον των βουλευτών να καταθέτουν τροπολογίες .

Keywords
Τυχαία Θέματα