Ο Φάμελλος «παγώνει» όλες τις βουλευτικές τροπολογίες

Ανοικτό το ενδεχόμενο να “ανακόψει” την σωρεία των βουλευτικών τροπολογιών που καταφθάνουν στην Βουλή άφησε ο υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμμελος.

“Μπορεί να μην γίνουν δεκτές βουλευτικές τροπολογίες” ανέφερε χαρακτηριστικά απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης πως η Βουλή συνέρχεται με σκοπό να ψηφιστούν “φωτογραφικές” τροπολογίες. Μέχρι στιγμής πάντως έχουν κατατεθεί 12 βουλευτικές

τροπολογίες, εκ των οποίων οι πέντε είναι της γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αφροδίτης Θεοπεφτάτου. Η ίδια μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες τόνισε πως δεν είναι φωτογραφικές και δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν θα γίνουν τελικά αποδεκτές από τον υπουργό. Ειδικότερα, η πρώτη αφορά ζητήματα που σχετίζονται με δασικές εκτάσεις στα Ιόνια νησιά, η δεύτερη τεχνικές προδιαγραφές για την κατασκευή στεγών, η τρίτη άρσεις απαλλοτριώσεων, η τέταρτη την μη καταβολή ΕΝΦΙΑ σε ακίνητα που έχουν χαρακτηριστεί κόκκινα και κίτρινα λόγω σεισμών και η πέμπτη για την παράταση αποπληρωμής δαπανών από τους σεισμούς του 2014 στα Ιόνια νησιά. Επίσης, στο υπο συζήτηση νομοσχέδιο έχει κατατεθεί και μια υπουργική τροπολογία για την παράταση στην διάρκεια εργασίας συμβασιούχων έως τις 30 Οκτωβρίου 2019. Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης παρουσιάζοντας την συγκεκριμένη τροπολογία τόνισε πως “δεν πρόκειται για κανένα ρουσφέτι και για καμία εξυπηρέτηση της κυβέρνησης αλλά για μια σημαντική πρόβλεψη προς τους εργαζόμενους”.

Keywords
Τυχαία Θέματα