Οι ανατιμήσεις φέρνουν... νωρίτερα τις αιτήσεις για το Market Pass

Tο market pass θα αντιστοιχεί στο 10% επί των αγορών του νοικοκυριού μηνιαίως και θα διαμορφωθεί ανάλογα με το σύνολο των μελών της εκάστοτε οικογένειας κι όχι ατομικά.

Λίγες ημέρες μας χωρίζουν από το άνοιγμα της πλατφόρμας του market pass, αφού από την 1η Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το νέο επίδομα για ψώνια στο σούπερ μάρκετ.

Παρά το ότι ο αρχικός προγραμματισμός ήθελε την πλατφόρμα

να ανοίγει στα μέσα Φεβρουαρίου, κρίθηκε αναγκαίο να επισπευσθούν οι διαδικασίες ώστε να πραγματοποιηθούν οι πρώτες πληρωμές στα τέλη του επόμενου μήνα.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το νέο κύκλο ανατιμήσεων, καθώς οι αυξήσεις των τιμών στα σούπερ μάρκετ ξεκινούν από 7% και φτάνουν έως και 30% σε κάποια προϊόντα.

Πχ δεκάδα του χαρτιού υγείας από 3,49 ευρώ πήγε στα 4,89 ευρώ, το γιαούρτι (2+1) από 2,70 έφτασε τα 3,67 ευρώ και οι φρυγανιές από 1,59 στο 1,94 ευρώ.

Την ίδια ώρα, το γάλα αυξήθηκε κατά 21%, η φέτα κατά 15% κι ο ελληνικός καφές κατά 47%.

Πώς διαμορφώνεται το πόσο τους επιδόματος ανά νοικοκυριό

Το ποσό της επιδότησης - που θα είναι 10% μηνιαίως - θα διαμορφωθεί ανάλογα με το σύνολο των μελών της εκάστοτε οικογένειας κι όχι ατομικά, όπως ήταν το fuel pass, σε συμφωνία με το πλαφόν, που έχει ορίσει η κυβέρνηση για την εκάστοτε ομάδα.

Συγκεκριμένα:

Άγαμος: το ανώτατο ποσό επιδοτούμενων μηνιαίων αγορών καθορίζεται στα 220 ευρώ/μήνα και κατά συνέπεια το ποσό του Market Pass είναι 22 ευρώ/μήνα ή 132 ευρώ το εξάμηνο.
Έγγαμος χωρίς παιδιά ή μονογονεϊκή οικογένεια με 1 παιδί: το ανώτατο όριο επιδοτούμενων αγορών έχει καθοριστεί στα 320 ευρώ/μήνα και η μηνιαία επιδότηση σε 32 ευρώ ή 192 ευρώ το εξάμηνο.
Έγγαμος δικαιούχος με 1 παιδί ή μονογονεϊκή οικογένεια με 2 παιδιά: το ανώτατο επιδοτούμενο ποσό αγορών ανέρχεται σε 420 ευρώ/μήνα και άρα η μηνιαία επιδότηση θα διαμορφωθεί σε 42 ευρώ, με 252 ευρώ το εξάμηνο.
Έγγαμος με 2 παιδιά ή μονογονεϊκή οικογένεια με 3 παιδιά: το ανώτατο ποσό επιδοτούμενων μηνιαίων αγορών διαμορφώνεται σε 520 ευρώ και η μηνιαία επιδότηση σε 52 ευρώ ή 312 ευρώ το εξάμηνο.

Αντίστοιχα για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού το ανώτατο ποσό μηνιαίων επιδοτούμενων αγορών αυξάνεται κατά 100 ευρώ και η μηνιαία επιδότηση κατά 10 ευρώ.

Τα ως άνω ποσά, ισχύουν με την χρήση της άυλης ψηφιακής κάρτας. Σε περίπτωση επιλογής κατάθεσης του market pass σε τραπεζικό λογαριασμό, η επιδότηση μειώνεται κατά 20%.

Έτσι, τα ποσά διαμορφώνονται στη κλίμακα του 6μήνου:

Άγαμος: 105,6 ευρώ.
Έγγαμος χωρίς παιδιά ή μονογονεϊκή οικογένεια με 1 παιδί: 153,6 ευρώ.
Έγγαμος δικαιούχος με 1 παιδί ή για μονογονεϊκή οικογένεια με 2 παιδιά: 201,6 ευρώ.
Έγγαμος με 2 παιδιά ή μονογονεϊκή οικογένεια με 3 παιδιά: 249,6 ευρώ.

#MARKET_PASS #ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ #ΑΙΤΗΣΕΙΣ #ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ #ΣΟΥΠΕΡ_ΜΑΡΚΕΤ
Keywords
Τυχαία Θέματα