Οδύσσεια για μωράκι ενός έτους: Χρειάστηκε διακομιδή από την Αλόννησο και «έμεινε» μεσοπέλαγα

Μια ατέλειωτη περιπέτεια πέρασε μωρό ενός έτους στην Αλόννησο, όταν γιατρός έκρινε πως πρέπει να γίνει διακομιδή του στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Το μωρό πήγε στις 11 το βράδυ στο Περιφερειακό Ιατρείο και έφτασε στον Βόλο... στις 5 το ξημέρωμα.

Όλα ξεκίνησαν με το πλωτό ασθενοφόρο που ήταν εκτός λειτουργίας, όμως είπε στο Ράδιο ΕΝΑ ο αντιδήμαρχος Αλοννήσου. Για τον λόγο αυτό κλήθηκε ιδιωτικό σκάφος από τη Σκόπελο που παρέλαβε το μωρό και τη μητέρα του. Το σκάφος, ωστόσο, ακινητοποιήθηκε έξω από τη Σκιάθο.

Στο σημείο έφτασε σκάφος του λιμενικού και μετέφερε το

μωρό, τη μητέρα και τη γιατρό στο Νοσοκομείο Βόλου.

Η ασφάλεια αφορά όλους μας και δεν ξέρουμε ποτέ πότε θα χρειαστούμε κι εμείς κάποια διακομιδή, σχολίασε ο κ. Φλωρούς και σημείωσε ότι έχουν γίνει προσπάθειες στο θέμα των διακομιδών και της ασφάλειας, όμως πρέπει να εξεταστεί εκ νέου το ζήτημα για το ποιο ιδιωτικό σκάφος είναι αξιόπλοο και ποιο δεν είναι.

Ο αντιδήμαρχος του νησιού επεσήμανε ότι το ασθενοφόρο του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή. Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες αναλαμβάνουν δράση ο κ. Φλωρούς, ο οποίος είναι και εθελοντής οδηγός ασθενοφόρου και εργάζεται στην Πυροσβεστική, αλλά και ο Δήμαρχος κ. Βαφίνης.

#ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ #ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ #ΜΩΡΟ #ΒΟΛΟΣ #ΛΙΜΕΝΙΚΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Οδύσσεια, Χρειάστηκε, Αλόννησο,odysseia, chreiastike, alonniso