Οδοιπορικό του Dnews στα μαγαζιά πριν σηκώσουν ρολά: Μουδιασμένοι αλλά πανέτοιμοι οι καταστηματάρχες (φωτο-βίντεο)

Με μεγάλες προσδοκίες αλλά και πολλές επιφυλάξεις περιμένουν οι καταστηματάρχες το άνοιγμα του λιανεμπορίου από την Δευτέρα 5 Απριλίου. Τρεις μήνες μετά την τελευταία ανάσα που πήραν στην προηγούμενη περίοδο των εορτών, προσπαθούν να κάνουν μια νέα αρχή.

Όπως φαίνεται από το φωτορεπορτάζ του Dnews, σήμερα, νωρίς το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, στον εμπορικότερο δρόμο, στην οδό Ερμού όπως και στην Αιόλου, ιδιοκτήτες και υπάλληλοι, εργάζονται

πυρετωδώς.

Φτιάχνουν βιτρίνες, καθαρίζουν και φέρνουν νέα εμπορεύματα, καθώς η σεζόν έχει αλλάξει, ενώ για την προσέλκυση των καταναλωτών καταρτίζουν λίστα δελεαστικών προσφορών.

«Και βαρεθήκαμε και θέλουμε να δουλέψουμε», αναφέρει η κα. Κορφωτή υπεύθυνη καταστήματος ρούχων και λευκών ειδών, στην Αιόλου. Και συνεχίζει: «όλοι μας περιμένουμε πολλά και όλοι μας φοβόμαστε γι αυτό όπως και την προηγούμενη φορά που δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα έτσι και τώρα θα προσέχουμε πολύ. Ούτως ή άλλως ο κόσμος προσέχει».

{https://youtu.be/lWUqJhmD4E8}

Όσον αφορά τις τιμές είπε, «δυστυχώς η πρόοδος των εκπτώσεων τελείωσε, ωστόσο εμείς θα κάνουμε πολλές προσφορές».

Με sms στο 13032 τα ψώνια από Δευτέρα

Υπενθυμίζεται, ότι από Δευτέρα η μετάβαση για ψώνια θα είναι εφικτή με με αποστολή sms στο 13032, το οποίο θα έχει διάρκεια τριών ωρών και θα μπορεί να αποσταλεί μόνο μια φορά ημερησίως.

Επίσης, οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν αποδείξεις για το ραντεβού τους όπως sms, ή email, online παραγγελίας.

Η διαδικασία θα γίνεται με click away, δηλαδή παραγγελία και παραλαβή από το κατάστημα και με click in shop, δηλαδή προκαθορισμένο ραντεβού εντός του καταστήματος.

«Περιμένουμε τον κόσμο να μας επισκεφτεί και τον εξυπηρετήσουμε τηρώντας φυσικά τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα», δηλώνει στο Dnews, ο κ. Γιώργος Φωτόπουλος, υπεύθυνος καταστήματος αλυσίδας αθλητικών ρούχων και υποδημάτων.

{https://youtu.be/Ra8m46-oWEo}

Σε κάθε περίπτωση το «βήμα» της 5ης Απριλίου, είναι για την κυβέρνηση πολύ κρίσιμο, γιατί από την συγκεκριμένη κινητικότατα θα διαπιστωθεί εάν μπορούν να ανοίξουν έστω και περιορισμένα στις 12 Απριλίου τα λύκεια και στις 19 η εστίαση με εξωτερικούς χώρους.

Γι αυτό ο πρωθυπουργός επισήμανε νωρίτερα, πως αν παρατηρηθεί συνωστισμός οι περιορισμοί μπορεί να επανέλθουν.

«Περισσότερη ελευθερία σημαίνει και περισσότερη υπευθυνότητα. Τώρα, οι συνωστισμοί θα είναι αδικαιολόγητοι. Και με τον ίδιο τρόπο, με τον οποίο οι περιορισμοί μειώθηκαν, μπορεί να επανέλθουν», τόνισε χαρακτηριστηκά κατά την σημερινή του ομιλία στη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα