Οδηγίες για τη σύνταξη των εσόδων-εξόδων των υποψηφίων στις εκλογές 2019

Τον ειδικότερο τρόπος σύνταξης της αναλυτικής κατάστασης των εκλογικών εσόδων – δαπανών των συνδυασµών και των υποψήφιων περιφερειακών και δηµοτικών συµβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 και των επαναληπτικών της 2ας Ιουνίου 2019 αποσαφήνισε το υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο εσωτερικών, τα εκλογικά

τους έσοδα αναγράφονται σε πίνακα κατά κατηγορίες. Για κάθε ποσό που χορηγείται από φυσικά πρόσωπα στους συνδυασµούς και τους υποψηφίους, αναφέρεται και το ονοµατεπώνυµο, το πατρώνυµο, ο Αριθµός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) και ο αριθµός ∆ελτίου Ταυτότητος (Α.∆.Τ.) ή διαβατηρίου του προσώπου αυτού. Για κάθε ποσό που χορηγείται από πολιτικά κόµµατα ή/και συνασπισµούς κοµµάτων στους συνδυασµούς, αναφέρεται το όνοµα και ο Α.Φ.Μ. του πολιτικού κόµµατος ή/και του συνασπισµού κοµµάτων.

Οι εκλογικές δαπάνες αναγράφονται κατά κατηγορίες σε πίνακα, από τον οποίο προκύπτει το είδος της δαπάνης και κάθε σχετικό πληροφοριακό στοιχείο, καθώς και τα αντίστοιχα παραστατικά. Στις δαπάνες αυτές περιλαµβάνονται πέραν των πραγµατικών και εκείνες οι παροχές και διευκολύνσεις, των οποίων η αξία αποτιµάται σε χρήµα.

Ειδικότερα, η αναλυτική κατάσταση εσόδων και δαπανών συνδυασµών και υποψηφίων και η αντίστοιχη συγκεντρωτική κατάσταση καταρτίζονται σύµφωνα µε τα υποδείγµατα που περιέχονται στα παραρτήµατα της παρούσας απόφασης και συνοδεύονται µε τα αντίστοιχα παραστατικά.

Δείτε αναλυτικά πώς πρέπει να είναι η κατάσταση ΕΔΩ.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 στα Eklogikanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα