«Όχι» Μόσιαλου σε lockdown, «η λύση είναι μάσκα»

«Δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσουμε σε lockdown» τόνισε ο Ηλίας Μόσιαλος, χαρακτηρίζοντας «σημαντικότερο μέτρο» τη μάσκα.

Τη μάσκα ιεράρχησε ως πρώτο και σημαντικότερο μέτρο, ο Ηλίας Μόσιαλος, ενώ απέρριψε τις όποιες σκέψεις για lockdown ενόψει Χριστουγέννων. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία» σημείωσε μιλώντας στο Open «πως η μετάλλαξη Όμικρον θα κυριαρχήσει και στην Ελλάδα και θα αντικαταστήσει τη Δέλτα, για πρέπει να παρθούν νέα

και δραστικά μέτρα, άμεσα».

«Αν επιβληθεί η χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους, τότε αυτή θα πρέπει να γίνεται με τη χρήση της ΚΝ95, την οποία θα παρέχει ο εργοδότης» ανέφερε ο καθηγητής συμπληρώνοντας «Δεν βρισκόμαστε σαν χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επομένως δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσουμε σε lockdown ενόψει Χριστουγέννων».

Σχετικά με τα εμβολία και της μετάλλαξη Όμικρον, ανέφερε: «Η επέλασή της Όμικρον θα χτυπήσει πρώτα τους ανεμβολίαστους, καθώς ήδη κυριαρχεί σε χώρες της Ευρώπης. Οι δύο δόσεις εμβολίου φαίνεται να μην προστατεύουν τόσο πολύ από μια ήπια νόσο. Αυτό ισχύει λιγότερο για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna. Αλλά αν κάνουμε την τρίτη δόση της Pfizer ή της Moderna ενώ έχουμε κάνει Johnson & Johnson η AstraZeneca, θα χτίσουμε πάνω στο εμβόλιο που έχουμε ήδη κάνει». Η τρίτη δόση χτίζει πάνω στις δύο προηγούμενες και μας προστατεύει από σοβαρή νόσο. Το ότι θα κολλήσουν πολλοί ήπια είναι δεδομένο».

Keywords
Τυχαία Θέματα