Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει στη βουλή το θέμα των πυρκαγιών

Στη βουλή πάει το ζήτημα των πυρκαγιών, καθώς και της διαχείρισης των συνεπειών τους, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με τον προσωρινό Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Σωκράτη Φάμελλο, να αναλαμβάνει σχετικές πρωτοβουλίες και τις καμπάνιες των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος ουσιαστικά να παγώνουν.

Τις προηγούμενες μέρες προηγήθηκαν επικοινωνίες του κυρίου Φάμελλου με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας,

Βασίλη Κικίλια, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, καθώς και κατοίκους, αλλά και επιχειρηματίες του νησιού.

Παρέμβαση Φάμελλου στη βουλή

Σήμερα, λοιπόν, αναμένεται παρέμβαση του κυρίου Φάμελλου στη βουλή στη κατεύθυνση της δημιουργίας ενός μηχανισμού υποστήριξης των δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που βρέθηκαν εκτοπισμένοι λόγω της φωτιάς από τα σπίτια τους ή τα ξενοδοχεία στα οποία διέμεναν. Στην Κουμουνδούρου, συγκεκριμένα, τονίζουν, τη σημασία δημιουργίας ενός μηχανισμού στον οποίο θα συνδεθούν η αλληλεγγύη, η επαγγελματική διαθεσιμότητα, οι τοπικοί φορείς και η αυτοδιοίκηση προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, δίνοντας προτεραιότητα σε εγκύους, ηλικιωμένους, παιδιά και ΑΜΕΑ.

Κριτική για πρόληψη και κατάσβεση

Παράλληλα, ο προσωρινός επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος (και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος) προσανατολίζονταν στο να θέσει στη βουλή το πρόβλημα της ανεπαρκούς δασικής πολικής εκ μέρους της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια, καθώς και την ακαταλληλότητα του επιχειρησιακού σχεδίου αντιμετώπισης πυρκαγιών. Συγκεκριμένα, από τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν την κυβέρνηση για τις 3.500-4.000 κενές οργανικές θέσεις στον πυροσβεστικό σώμα, καθώς και για ολιγωρία αναφορικά με τις μελέτες ανθεκτικότητας των διάφορων περιοχών της χώρας, οι οποίες είχαν ξεκινήσει από την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεύτερη τροπολογία στους απόδημους για τους εργαζόμενους εκτός οικίας

Επίσης,, σήμερα αναμένεται να κατατεθεί και δεύτερη τροπολογία από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος στο νομοσχέδιο για τη ψήφο των αποδήμων. Η πρώτη τροπολογία αφορούσε τον χωρισμό της υφηλίου σε 4 εκλογικές περιφέρειες, προκειμένου να περιορίζονται σε αντίστοιχο αριθμό οι βουλευτές της ομογένειας. Η δεύτερη τροπολογία, η οποία θα κατατεθεί, μάλλον, σήμερα θα αφορά τους εργαζόμενους που διαμένουν στο εσωτερικό της χώρας, αλλά εργάζονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, ιδίως όσους εργάζονται στον τουρισμό.

Προσωρινό πάγωμα των καμπανιών των τεσσάρων

Τέλος, προσωρινά εκτός μάχης έχουν τεθεί οι καμπάνιες των 4 υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος, δεδομένων των καταστροφικών πυρκαγιών ανά την επικράτεια. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι τελευταίες αναρτήσεις των Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Νίκου Παππά αφορούσαν το ζήτημα των πυρκαγιών και ειδικότερα την κατάσταση στη Ρόδο.

#ΣΥΡΙΖΑ #ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ #ΒΟΥΛΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ,syriza