«Ντρέπομαι»: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αλλάζει προπονητή και κάνει αυτοκριτική για τον τρόπο που μίλησε στη μητέρα του

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, πρόσφατα, επιτέθηκε λεκτικά στην μητέρα του όταν έχασε ένα καθοριστικό γκέιμ στο πρώτο σετ. «Δεν ήθελε να δείξει τις ευαίσθητες πτυχές του στον αντίπαλο», είχε υποστηρίξει ο πατέρας του, Απόστολος.

O Στέφανος Τσιτσιπάς αποφάσισε τη λήξη της συνεργασίας του με τον προπονητή Μαρκ Φιλιππούση πριν από λίγες ημέρες. Ο έλληνας τενίστας στη συνέντευξη Τύπου για το Roland Garros

εξήγησε τους λόγους της επιλογής του, τονίζοντας πως σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να διαχειριστεί την ταυτόχρονη παρουσία δύο προπονητών.

«Ήταν απόφαση από κοινού να σταματήσουμε με τον Μαρκ. Περάσαμε αμέτρητες ώρες στο τηλέφωνο να μιλάμε πριν μερικές εβδομάδες. Δεν είναι ποτέ εύκολο να έχεις δύο προπονητές. Καταλαβαίνω ότι είναι εκεί να με βοηθήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά μερικές φορές είναι ζόρικο για μένα να έχω διαφορετικές απόψεις», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Είμαι σε μία φάση της ζωής μου που θέλω να έχω έναν προπονητή να μου δίνει όλες τις πληροφορίες, τις αναλύσεις και ό,τι άλλο μπορεί να βελτιώσει το παιχνίδι μου. Υπάρχουν πολλοί που θα μπορούσαν να μπουν στην ομάδα μου και να μοιράσουν τις σκέψεις και τη γνώμη τους για το τι μπορώ να βελτιώσω.

Όμως είναι πολύ σημαντικό να κολλήσω σε λίγους ανθρώπους και να δουλέψω μαζί τους. Όταν έχεις πολύ κόσμο γύρω σου, σου απορροφά ενέργεια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

{https://twitter.com/AFP/status/1662089955848454145?s=20}

Υπενθυμίζεται πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς, πρόσφατα, επιτέθηκε λεκτικά στην μητέρα του όταν έχασε ένα καθοριστικό γκέιμ στο πρώτο σετ.

«Μη μιλάς στα ρώσικα. Μίλα στα ελληνικά. Στα ρώσικα μη μιλάς. Μάνα σερβίρω και μιλάς στα ρώσικα. Φύγε από το γήπεδο καλύτερα μη μιλάς στα ρώσικα. Μ@@@@@σμένη είσαι τελείως; Δεν μπορώ να καταλάβω τι περνάει από το μυαλό σου. Μιλάει στη δική της γλώσσα. Αν έχεις τον Θεό σου», είχε σχολιάσει επί λέξει, με τα βίντεο να κάνουν το γύρο του διαδικτύου επικρίνοντας τον τενίστα για την συμπεριφορά του.

Ντρέπομαι που μίλησα έτσι στη μητέρα μου

Ο τρόπος που της μίλησε έγινε μεγάλο θέμα συζήτησης για μέρες και ο Ελληνας τενίστας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο SDNA τοποθετήθηκε επί του θέματος, λέγοντας πως κατάλαβε το λάθος του και έχει μετανιώσει.

«Ήταν μεγάλο λάθος μου. Ντρέπομαι που μίλησα έτσι στη μητέρα μου. Εκείνη τη στιγμή, όμως, είχα χάσει την μπάλα νοητικά μέσα στον αγώνα. Δεν περίμενα ότι ο αντίπαλός μου θα πάλευε τόσο πολύ, ότι θα έδινε μια τόσο καλή "παράσταση" μέσα στο γήπεδο. Ένιωσα σα να με τσιμπάνε (από το box) όταν έπαιζα. Και ήταν το τελευταίο πράγμα που ήθελα, πάνω από αυτό που υπήρχε ήδη» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Ήταν λίγο δύσκολο να μείνω ψύχραιμος εκείνη τη στιγμή, αν και σε μεγάλους αγώνες, παρότι μερικές φορές έχω χάσει την ψυχραιμία μου, το τελευταίο διάστημα έχω βελτιωθεί πολύ πάνω σε αυτό. Βλέποντας το βίντεο, αυτό που έγινε δε νομίζω ότι είναι καλό παράδειγμα για τα παιδιά και όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Πιστεύω ότι ο ρόλος της μητέρας είναι να μένει εκτός coaching και να μην της δίνεται η δυνατότητα να το κάνει αυτό. Στη δική μου περίπτωση, όμως, η μητέρα μου έχει γνώσεις και ξέρει από τένις, οπότε είναι λίγο διαφορετικό. Εύχομαι να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, γιατί σίγουρα δεν είναι επαγγελματική συμπεριφορά. Την επόμενη φορά που μπορεί να φτάσω σε ένα τέτοιο σημείο, θα μου περάσει όλο αυτό από το μυαλό πριν πω κάτι».

«Το ατυχές συμβάν που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, δεν είναι τίποτα παρά μόνο μία ένταση μεταξύ μητέρας και γιου. Η μητέρα του λειτούργησε με το αίσθημα της μάνας και προσπάθησε να βοηθήσει το παιδί της. Ο Στέφανος ήθελε να δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει μόνος του σε αγώνα χωρίς την υποστήριξη της μητέρας του, γιατί δεν ήθελε να δείξει τις ευαίσθητες πτυχές του στον αντίπαλο», υποστήριξε ο Απόστολος Τσιτσιπάς -πατέρας και προπονητής του τενίστα- για το επίμαχο συμβάν.

#ΣΤΕΦΑΝΟΣ_ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ #ΤΕΝΙΣΤΑΣ #ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ #ΤΕΝΝΙΣ #ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ #ROLAND_GARROS
Keywords
Τυχαία Θέματα