Ο πρώτος που θα περάσει το Μαξίμου, η γκρίνια στα «αποδυτήρια», το μεγάλο βήμα της Mapei και η ακριβή ανακαίνιση του Τζαμάζ

Δεν βλέπουν "στόφα αξιοπιστίας"

Δύο αντιΠΑΣΟΚ δηλώσεις του Στέφανου Κασσελακη, από την καμπάνια του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζουν από την Χαριλάου Τρικούπη, υπογραμμίζοντας ότι τα καλέσματα συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων πρέπει να έχουν "στόφα αξιοπιστίας":

"Αν θέλετε ένα κόμμα του 10-15% για να συνεργάζεται, προσφέροντας την αριστερή του καθαρότητα, με το κεντροδεξιό ΠΑΣΟΚ ώστε να έχουμε δήθεν κεντρώα κυβέρνηση, δεν είμαι εγώ ο καταλληλότερος.

Ας αφήσουμε τις αυταπάτες. Υπάρχει μόνο ο δρόμος της νίκης. Της αυτοδύναμης νίκης". Και. "Ουσιαστικά πρόκειται για ένα κεντροδεξιό κόμμα, το οποίο μέχρι σήμερα έχει αυτοπεριοριστεί, με ευθύνη των ηγετικών του στελεχών, σε έναν ρόλο ίσων αποστάσεων. Τελικά, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ λειτουργεί ως ένας ιδανικός για τη Ν.Δ. «Δούρειος Ίππος», μέσα από τον οποίο η Δεξιά μπορεί να λεηλατεί το Κέντρο".

Επιπλέον, δεν θεωρούνται ότι είναι και το καλύτερο σκηνικό για καλέσματα συνεργασιών ένα βίντεο στα social media γυρισμένο μέσα σε ένα αμάξι στη Νέα Υόρκη και μάλιστα το βράδυ των εκλογών..., στο οποίο επέλεξε να προσχωρήσει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Συνάντηση Μητσοτάκη - Κουρέτα

Οι επείγουσες ανάγκες που εξακολουθεί να έχει η πληγείσα από τις καταστροφικές πλημμύρες Θεσσαλία, αλλά και η η ανάγκη της ίδιας της κυβέρνησης να καταδείξει στην πράξη την βούλησή της να συνεργαστεί με όλους τους περιφερειάρχες ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, έχουν ως αποτέλεσμα ο πρώτος νεοεκλεγείς περιφερειάρχης που θα βρεθεί σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου να είναι ο Δημήτρης Κουρέτας.

Πρόκειται για ραντεβού που, σύμφωνα με όσα λένε στην κυβέρνηση, καταδεικνύει τόσο την διάθεση συνεργασίας ανεξαρτήτως πολιτικής αφετηρίας, όσο και το πόσο επείγουσες είναι οι ανάγκες ώστε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα για την ανάταξη της Θεσσαλίας.

Με λίγα λόγια, το μήνυμα που θέλει να εκπέμψει ο κ. Μητσοτάκης- σε μία προσπάθεια να κλείσει και το ζήτημα που είχε δημιουργηθεί μετά τις δηλώσεις του Λευτέρη Αυγενάκη για τον ρυθμό καταβολής των αποζημιώσεων- είναι ότι ανεξάρτητα από την ήττα του γαλάζιου υποψηφίου περιφερειάρχη, η καταβολή των αποζημιώσεων θα συνεχιστεί με την ταχύτερο δυνατό ρυθμό.

Μία ημέρα μετά, την Τετάρτη, θα υπάρξει συνάντηση του κ. Κουρέτα και με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λ. Αυγενάκη, ο οποίος χθες επικοινώνησε με τον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Θεσσαλίας για να τον συγχαρεί.
Ο Δημ. Κουρέτας θα είναι βέβαια αυτός που θα διαβεί πρώτος το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, μαθαίνουμε όμως ότι θα ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα συναντήσεις του πρωθυπουργού με όλους τους νεοεκλεγέντες περιφερειάρχες.

Γκρίνια στα αποδυτήρια

Με ένα παράδειγμα από το χώρο του ποδοσφαίρου προσπάθησε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης να απαντήσει στην κριτική που δέχεται η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος μετά το αρνητικό αποτέλεσμα του β' γύρου για το γεγονός ότι επέμεινε μέχρι τέλους στον...μαξιμαλιστικό στόχο της νίκης γαλάζιων υποψηφίων και στις 13 περιφέρειες, συν τους τρεις μεγάλους δήμους.

"Όταν κάνεις κάποιες επιλογές και είσαι κόμμα εξουσίας οφείλεις να υπερασπίζεσαι τις επιλογές σου αυτές και είναι προφανές ότι δεν μπορείς να πεις στηρίζω αυτούς τους 13 υποψηφίους, αλλά πάω να κερδίσω στις 6, 7, 8 ή στις 9 περιπτώσεις", ανέφερε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε: "Δηλαδή, αν μια ομάδα ξεκινήσει τη σεζόν και έχει μπροστά της 30 παιχνίδια, είναι δυνατόν να βγει και να πει «Ξέρετε; Τα δέκα από τα 30, σας λέω από τώρα, θέλω να τα χάσω».

Κατανοητό το παράδειγμα, μόνο που η στήλη έχει να παρατηρήσει ότι στο ποδόσφαιρο, όταν μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό ξεκινά με στόχο 13+3 νίκες και πετυχαίνει 8+1, δύσκολα γλυτώνει την... γκρίνια στα αποδυτήρια.

Σπίτια για λίγους στο Ελληνικό

Τέσσερα νέα οικιστικά έργα εντός τριετίας σχεδιάζει στο Ελληνικό η Lamda Development. Θα περιλαμβάνουν συνολικά 1.194 ακίνητα και η μέση τιμή πώλησης θα διαμορφωθεί σε 7.630 ευρώ/τ.μ., ή 980.000 ευρώ κατά μέσον όρο για κάθε ακίνητο. Από τις πωλήσεις των εν λόγω ακινήτων η διοίκηση της Lamda προϋπολογίζει μεικτά έσοδα ύψους 1,17 δισ. ευρώ. Και επειδή το κόστος ανά διαμέρισμα δεν είναι αμελητέο η εταιρεία, ξεκινά roadshow στο Μονακό για την παρουσίαση του έργου του Ελληνικού και των προοπτικών της Lamda σε ξένους επενδυτές, τόσο θεσμικούς όσο και ιδιώτες.

Επιστρέφουν τα σύννεφα στον Νότο

Η απόδοση του 10ετούς Ιταλικού ομολόγου βρίσκεται στο 4,82% και το spread κινείται πάνω από τις 200 μ.β. Τη στιγμή που το ελληνικό 10ετές είναι στο 4,27% και το spread στις 149 μ.β. Η Goldman Sachs ανέφερε χθες πως η Ιταλία σηματοδοτεί «την επιστροφή του κρατικού κινδύνου» στην Ευρωζώνη, τονίζοντας ότι έχει υψηλό δημόσιο χρέος ύψους 2,84 τρισ. ευρώ. Σύμφωνα με αναλυτές, οι πολύ δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει ήδη η Ιταλία στις αγορές θα επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο, όταν S&P, DBRS, Fitch και Moody’s δώσουν τις νέες προγραμματισμένες αξιολογήσεις τους για το αξιόχρεο της χώρας.

Γιατί ο Τζαμάζ κάνει πράσινο τον ΟΤΕ

Στα 50 εκατ. ευρώ θα φθάσει το κόστος ανακαίνισης του διοικητικού μεγάρου του ΟΤΕ στο «δαχτυλίδι» του Αμαρουσίου. Το έργο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2020, θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2024, και περιλαμβάνει 36 πτέρυγες, συνολικής επιφανείας 45.600 τ.μ., από τις οποίες έχουν ήδη ανακαινιστεί οι 30. Με την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης το κτίριο θα στεγάζει 4.200 εργαζομένους, από 3.000 άτομα που ήταν η αρχική χωρητικότητά του.

Η ανακαίνιση, που δεν την λες και φθηνή, ο ΟΤΕ υπολογίζεται να επιτύχει σε ετήσια βάση μείωση ενέργειας 3G Wh που ισοδυναμούν με την κατανάλωση 700 νοικοκυριών και 1.122 τόνων CO2. Σε χρήματα ο όμιλος από αυτό το έργο πρόκειται να εξοικονομήσει ετησίως 13 εκατ. ευρώ, εάν ληφθούν υπόψη και τα μισθώματα ύψους 12 εκατ. ευρώ για τη χρήση από την Cosmote του γραφειακού κτιρίου Karela Office Park στην Παιανία.

Τι ψάχνει η Mapei στην Ελλάδα

Στην Αθήνα βρέθηκε χθες η κ. Βερόνικα Σκουίτζι, ιδιοκτήτρια και διευθύνουσα σύμβουλος του Ιταλικού ομίλου Mapei. Όπως μου λένε ετοιμάζει το επόμενο επενδυτικό βήμα της στη χώρα. Αυτό το βήμα, περιλαμβάνει νέο εργοστάσιο, αυτή τη φορά στη βόρεια Ελλάδα, χωρίς να αποκλείεται και κάποια εξαγορά. Για όσους δεν το γνωρίζουν ο ιταλικός όμιλος δραστηριοποιείται στα δομικά υλικά και η ελληνική θυγατρική της πέρα από την πλούσια εγχώρια οικοδομική δραστηριότητα σε ιδιωτικές και δημόσιες κατασκευές, αποτελεί κέντρο εξαγωγών για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

#ΜΑΞΙΜΟΥ #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #MAPEI #ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ #ΟΤΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαξίμου, Mapei, Τζαμάζ,maximou, Mapei, tzamaz