Ο πρώτος αστροναύτης με αναπηρία εκπαιδεύεται για να πάει στη Σελήνη!

O Βρετανός Παραολυμπιονίκης σπρίντερ, που έχασε το πόδι του σε ατύχημα με μοτοσικλέτα όταν ήταν 19 ετών, θα εκπαιδευτεί για να γίνει ίσως κι ο πρώτος παρα-αστροναυτής που θα πατήσει στο Διάστημα!

Σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία, ένας Βρετανός με αναπηρία, ο Τζον Μακ Φολ επιλέχθηκε σήμερα προκειμένου να λάβει μέρος στην εκπαίδευση αστροναύτη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA).

Οι αστροναύτες που πρόκειται να μετάσχουν στη νέα τάξη επιλέχθηκαν από μια ομάδα περισσότερων από 22.500 υποψηφίων - εξασφαλίζοντας

θέσεις εκπαίδευσης για αποστολές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και αλλού.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βρετανός Τζον Μακ Φολ, ηλικίας 41 ετών, είναι μεταξύ των υποψηφίων που θα μπορούσαν τελικά να κατευθυνθούν προς τη Σελήνη. Η ανακοίνωση της μελλοντικής φουρνιάς των εξερευνητών του διαστήματος έγινε στο Grand Palais Éphémère στο Παρίσι σήμερα το απόγευμα μετά το κλείσιμο της διήμερης συνόδου του Συμβουλίου της ESA σε επίπεδο υπουργών. Η

τάξη αστροναυτών της ESA του 2022, δήλωσε ο διαστημικός οργανισμός, περιλαμβάνει αστροναύτες καριέρας, μέλη για την εφεδρεία αστροναυτών - αλλά και πρώτη φορά αστροναύτες με σωματική αναπηρία.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι την τάξη εκπαίδευσης αστροναυτών του 2022.

Meet ESA's class of 2022 astronauts ? #ESAastro2022 pic.twitter.com/P77q35qXCZ

ESA (@esa) November 23, 2022

#ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ #ΔΙΑΣΤΗΜΑ #ΣΕΛΗΝΗ #ESA
Keywords
Τυχαία Θέματα