Ο Πούτιν ξέρει... κι άλλο μονοπάτι για να διοχετεύσει τη ρωσική ενέργεια, «δεν μπορούν να βγάλουν πέρα χωρίς εμάς»

Καθόλου ανήσυχος για τη ρωσική ενέργεια και την πρόθεση των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απεξαρτηθούν από αυτήν εμφανίστηκε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Για ανακατεύθυνση των ενεργειακών πόρων της Ρωσίας προς την ανατολή έκανε λόγο ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης στη Μόσχα την ώρα που οι ευρωπαϊκές χώρες δηλώνουν πλέον ανοιχτά την πρόθεσή τους να απεξαρτηθούν από τις ρωσικές εξαγωγές.

«Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μιλούν για περικοπές των ενεργειακών τους προμηθειών από την Ρωσία,

ανεβάζοντας τις τιμές και αποσταθεροποιώντας την αγορά» δήλωσε ο Πούτιν. «Οι μη φιλικές χώρες παραδέχονται ότι δεν μπορούν να τα καταφέρουν χωρίς τους ενεργειακούς πόρους της Ρωσίας» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Για να ανακατευθυνθούν οι ενεργειακοί πόροι της χώρας χρειάζεται η κατασκευή υποδομών για εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου, υποδομές που ο Ρώσος πρόεδρος υποσχέθηκε πως θα ξεκινήσουν ώστε η χώρα να διαφοροποιήσει τον ενεργειακό της εφοδιασμό μακριά από την Ευρώπη.

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι η Ρωσία πρέπει να αντικαταστήσει τις εισαγωγές τεχνολογικού εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα