Ο ΠΑΟΚ Κυπελλούχος για 6η φορά στην ιστορία του

Ο ΠΑΟΚ κατάκτησε το Κύπελλο για 6η φορά στην ιστορία του, καθώς στον 76ο τελικό της διοργάνωσης στο ΟΑΚΑ νίκησε την ΑΕΚ με 2-0. Ταυτόχρονα πήρε το τρόπαιο για 2η συνεχόμενη φορά, με αντίπαλο και πάλι την Ένωση.

Τα γκολ πέτυχαν ο Βιεϊρίνια στο 61' και ο Πέλκας στο 90΄+2. Ο «Δικέφαλος» της Θεσσαλονίκης

έχασε και πέναλτι στο 24' με τον Πρίγιοβιτς.Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με εννέα παίκτες λόγω αποβολής των Μαουρίσιο και Βαρέλα και η ΑΕΚ με δέκα, λόγω αποβολής του Βράνιες.

Περίπου 5.000 αστυνομικοί δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τα πρώτα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στη Νερατζιώτισσα και στην Αγησιλάου, στο ύψος του Golden Hall. Επίθεση δέχτηκε ένα βαν στο οποίο επέβαιναν οπαδοί του ΠΑΟΚ. Η επίθεση στο φορτηγάκι από οπαδούς της ΑΕΚ στην οδό Νερατζιωτίσσης 73. Αφού τους επιτέθηκαν και τους χτύπησαν, έβαλαν φωτιά στο όχημα.

Λίγη ώρα αργότερα μία ομάδα περίπου 70-80 ατόμων, οπαδών είχαν στήσει καρτέρι και περίμεναν οπαδούς του ΠΑΟΚ που περνούσαν από την οδό Αγησιλάου και, μόλις τους εντόπισαν, τους επιτέθηκαν. Η αστυνομία επενέβη άμεσα και τους απώθησε κάνοντας χρήση χημικών.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν οκτώ άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα