Ο Λουκασένκο θέλει ρωσικούς πυραύλους με δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών κεφαλών

Η Λευκορωσία θέλει ρωσικά πυραυλικά συστήματα Iskander με ικανότητα μεταφοράς πυρηνικών κεφαλών για να τα αναπτύξει στη νότια και στη δυτική περιοχή της χώρας σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Λουκασένκο.

Ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο προχώρησε σε αυτή τη δήλωσε μέσα από μία συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σήμερα, σε ένα ρωσικό αμυντικό περιοδικό. Οι Βρυξέλλες έχουν κινητοποιηθεί για την επιβολή κυρώσεων στο Μινσκ.

Ο Λουκασένκο δήλωσε στο περιοδικό «Εθνικής

Άμυνας» ότι χρειάζεται το αυτοκινούμενο πυραυλικό σύστημα Iskander που μπορεί να φέρει βαλλιστικούς πυραύλους με ακτίνα δράσης άνω των 500 χιλιομέτρων, με δυνατότητα οπλισμού συμβατικών, αλλά και πυρηνικών κεφαλών.

«Χρειάζομαι αρκετές μεραρχίες στα δυτικά και στα νότια, προκειμένου να αναπτυχθούν εκεί» δήλωσε ο ίδιος.

Ο Πούτιν ρίχνει την ευθύνη στις Δυτικές χώρες για την μεταναστευτική κρίση

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε σήμερα πάντως ότι οι δυτικές χώρες παρά η Λευκορωσία είναι ουσιαστικά υπεύθυνες για τη μεταναστευτική κρίση στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία, επικαλούμενος τους πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Η Ρωσία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος της Λευκορωσίας, την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορεί για την πρόκληση μιας «υβριδικής επίθεσης» μέσω των πτήσεων που μεταφέρουν χιλιάδες μετανάστες, κυρίως από τη Μέση Ανατολή και τους σπρώχνουν παράνομα προς την Πολωνία.

Καθώς η ΕΕ προετοιμάζεται για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Μινσκ, ο Πούτιν δήλωσε στη ρωσική κρατική τηλεόραση, ότι κατά την άποψή του δεν ευθύνεται η Λευκορωσία.

«Ας μην ξεχνάμε από που προκλήθηκαν αυτές οι κρίσεις με τους μετανάστες. Είναι η Λευκορωσία μία αρχική αιτία πρόκλησης αυτών των προβλημάτων; Όχι, οι αιτίες προκλήθηκαν από τις ίδιες τις δυτικές και ευρωπαϊκές χώρες» δήλωσε ο Πούτιν.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λουκασένκο,loukasenko