Ο Λευκός Οίκος απειλεί την Κίνα με απαγόρευση εξαγωγών

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να περιορίσουν στο Πεκίνο την πρόσβαση στους ημιαγωγούς και την τεχνολογία κατασκευής τους.

Η Κίνα δεν κρύβει ότι επιδιώκει να γίνει υπερδύναμη. Για τον λόγο αυτό, έχει τοποθετήσει τον πήχη πολύ ψηλά σε όλους τους τομείς, με σκοπό να φτάσει εκεί που θέλει, το συντομότερο δυνατό.

Ανάμεσα στα άλλα, έχει θέσει στόχο να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης ως το 2030. Επίσης, προσπαθεί να πραγματοποιήσει

ένα άλμα σε επίπεδο κβαντικών υπολογιστών, με το τελευταίο της επίτευγμα να προέρχεται από την Baidu.

Και φυσικά, όπως είναι γνωστό, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς στην παραγωγή υπερσύγχρονων οπλικών συστημάτων, που θα επιτρέψουν κάποια στιγμή στις ένοπλες δυνάμεις της να «κοιτάξουν στα μάτια» τις αντίστοιχες αμερικανικές, οι οποίες αποτελούν αναμφίβολα την πιο εξελιγμένη και φονική πολεμική μηχανή που έχει γνωρίσει ποτέ η ανθρωπότητα.

Η απάντηση του Μπάιντεν

Όλα αυτά, φυσικά, είναι γνωστά στις Ηνωμένες Πολιτείες, που δεν έχουν διάθεση να περιμένουν πότε οι Κινέζοι να φτάσουν στο σημείο να τους ανταγωνίζονται στα ίσια. Έτσι, βήμα-βήμα, προσπαθούν να τους καθυστερήσουν.

Ο πιο πρόσφατος κρίκος σε αυτή την αλυσίδα προστέθηκε την περασμένη Παρασκευή. Και σίγουρα δεν θα είναι ο τελευταίος, καθώς η αντιπαράθεση ανάμεσα στη νυν και την ανερχόμενη υπερδύναμη κλιμακώνεται σε όλα τα επίπεδα.

Εκείνη την ημέρα, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο κυρώσεων σε βάρος του Πεκίνου. Με στόχο, όπως αναφέρουν οι New York Times στο ρεπορτάζ τους, να περιορίσουν την πρόσβαση του Πεκίνου «σε κρίσιμες τεχνολογίες που απαιτούνται για τα πάντα – από τους υπερυπολογιστές μέχρι τα έξυπνα και υψηλής ακριβείας όπλα».

#ΗΠΑ #ΛΕΥΚΟΣ_ΟΙΚΟΣ #ΚΙΝΑ #ΕΞΑΓΩΓΕΣ #ΠΕΚΙΝΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Λευκός Οίκος, Κίνα,lefkos oikos, kina