Ο καύσωνας φέρνει μέχρι και... «λουκέτο» στην Ακρόπολη

Ανοιχτό είναι πλέον το ενδεχόμενο - λόγω καύσωνα - να κλείσει μέχρι και ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης: Φόβοι για την υγεία των επισκεπτών κι ανησυχία για το ενδεχόμενο πυρκαγιάς σε κάποιον αρχαιολογικό χώρο.

Εικόνες - όπως αυτές που καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες - θέλει να αποφύγει το Υπουργείο Πολιτισμού στη διάρκεια του καύσωνα, καθώς η πολύωρη αναμονή με τεράστιες ουρές στους 45 βαθμούς Κελσίου θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των επισκεπτών.

Στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, με τη συμμετοχή

της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, αποφασίστηκε η λήψη μέτρων μέχρι και στην Ακρόπολη: Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν σκίαστρα, θα στηθεί ειδικός χώρος που θα κλιματίζεται, ενώ θα διανέμονται δωρεάν νερά και ενημερωτικά φυλλάδια για τον καύσωνα στους επισκέπτες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εξέπεμψε σήμα κινδύνου και για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς στους αρχαιολογικούς χώρους.Όπως διευκρίνισε, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις Μυκήνες, στους Δελφούς, στη Φαιστό, σε Θάσο και Κέρκυρα.

Για τον λόγο αυτό, όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι θα καταβρέχονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ κλιμάκια της πυροσβεστικής θα πραγματοποιούν περιπολίες.

Το υπουργείο Πολιτισμού εξετάζει, άλλωστε, για την Ακρόπολη την προσέλευση σε συγκεκριμένες χρονικές ζώνες, αλλά και τη λειτουργία αυτόματων πωλητών εισιτηρίων.

#ΚΑΥΣΩΝΑΣ #ΑΚΡΟΠΟΛΗ #ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ_ΧΩΡΟΙ #ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ #ΜΕΤΡΑ #ΛΙΝΑ_ΜΕΝΔΩΝΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ακρόπολη,akropoli