Ο γολγοθάς ενός αναπληρωτή: Εκπαιδευτικοί «νομάδες», ξεσπιτώνονται σε χρόνο dt, μένουν όπου βρουν, αν βρουν

Στεγαστικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τα άτομα που έχουν τοποθετηθεί σε τουριστικές περιοχές, στην ηπειρωτική ενδοχώρα και στα νησιά, δυσκολεύονται να βρουν σπίτι καθώς ο χρόνος που διαθέτουν για να παρουσιαστούν στην περιοχή που έχουν δηλώσει και διοριστεί είναι ελάχιστος.

Από την ημέρα που λαμβάνουν ενημέρωση για τον τόπο που θα διδάξουν έχουν περιθώριο μία ημέρα για να παρουσιαστούν και έπειτα τους απομένουν πέντε ημέρες πριν ξεκινήσει η σχολική χρόνια. Όσοι δεν βρουν κατοικία αναγκάζονται να μείνουν

σε διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, Airbnb, σε φθηνά ξενοδοχεία κατώτερης ποιότητας, σε ενοικιαζόμενα δωμάτια είτε ακόμη χειρότερα σε κάμπινγκ.

Ο κ. Κώστας αναπληρωτής δάσκαλος στην παράλληλη στήριξη μίλησε στα Dnews για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εκείνος και οι συνάδελφοι του.

«Κάθε χρόνο ο ίδιος γολγοθάς. Έχουμε περίπου μία εβδομάδα για να μετακομίσουμε στην περιοχή που έχουμε δηλώσει και έχουμε γίνει δεκτοί. Φέτος θα είμαι στην Αίγινα. Δυσκολεύτηκα πάρα πολύ μα βρω σπίτι και ευτυχώς για καλή μου τύχη ένας γνωστός μου με βοήθησε αλλιώς δεν ξέρω τι θα έκανα. Όλο αυτό είναι ψυχοφθόρο. Το κόστος επίσης είναι μεγάλο. Όσοι δεν βρίσκουν σπίτι πληρώνουν κάθε ημέρα ξενοδοχεία, δηλαδή εργαζόμαστε και τα χρήματα φυσικά δεν φτάνουν.

Στα τουριστικά μέρη η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη. Τα ενοίκια είναι πανάκριβα, και τα σπίτια είναι Airbnb τα οποία τα χρησιμοποιούν οι τουρίστες. Κάθε χρόνο η ίδια κατάσταση με μόνη διαφορά ότι ανεβαίνουν οι τιμές σε όλα. Ακόμη ένα πρόβλημα που υπάρχει φέτος είναι τα κενά. Μόνο στην παράλληλα στήριξη έχουμε τουλάχιστον 50% κενό στις θέσεις, πράγμα που δεν επηρεάζει μόνο εμάς αλλά κυρίως του μαθητές», αναφέρει στα Dnews ο κ. Κώστας.

#ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ #ΔΑΣΚΑΛΟΙ #ΣΧΟΛΕΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα