Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς καταγγέλλει μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων

Εκρηκτικές διαστάσεις έχει πάρει το πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων στον νομό Κιλκίς.

Εκρηκτικές διαστάσεις έχει πάρει το πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων στον νομό Κιλκίς, σύμφωνα με τον τοπικό Φαρμακευτικό Συλλόγο (ΦΣΚ). Yπάρχουν ελλείψεις περισσότερων από 100 σκευασμάτων 25 εταιρειών, ανέφεραν ο πρόεδρος του ΦΣΚ, Κωσταντίνος Κατσιάνος, καθώς και αντιπροσωπεία του Συλλόγου στους βουλευτές της Ν.Δ, Γεώργιο Γεωργαντά, του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη- Ελένη Αγαθοπούλου και του ΚΙΝΑΛ, Γεώργιο Φραγγίδη, κατά τη διάρκεια συνάντησης το περασμένο

Σάββατο.

Πρόκειται, υποστήριξαν, για φάρμακα όλων των παθήσεων, όπως αντιβιοτικά, παιδικά εμβόλια, ινσουλίνες, φάρμακα για το αναπνευστικό, για το διαβήτη, την υπέρταση, για καρδιοπάθειες και ουρολογικά,την οστεοπόρωση, το γλαύκωμα, ηρεμιστικά, πνευμονολογικά, καθώς και φάρμακα για την ελκώδη κολίτιδα, τον θυρεοειδή και αντιπηκτικές ενέσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε ότι οι ελλείψεις φαρμάκων έχουν ενταθεί στο μέγιστο βαθμό και ότι η κατάσταση αντί να βελτιώνεται συνεχώς χειροτερεύει, ενώ οι φαρμακοποιοί δίνουν καθημερινά μεγάλο αγώνα για να βρουν έστω και ένα κουτί, ώστε να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς, αλλά στο τέλος αυτό δεν είναι πάντα εφικτό διότι στα περισσότερα φάρμακα δεν υπάρχουν αποθέματα. Σύμφωνα με τον ΦΣΚ, κύρια αιτία των ελλείψεων είναι οι μειωμένες εισαγωγές και οι αυξημένες εξαγωγές των φαρμάκων. Τα σκευάσματα που λείπουν είναι κυρίως πολυεθνικών εταιρειών, τα οποία έχουν εξαγωγικό ενδιαφέρον.

Διαβάστε περισσότερα στο News4Health.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα