Ο Δήμος Νέας Ιωνίας προχωρά στη μελέτη Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας θα προχωρήσει στην εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του συνόλου των απαιτούμενων μελετών, μέσω του ΠΔΕ του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Έτσι, ο δήμος αποκτά τη δυνατότητα επίλυσης χρόνιων προβλημάτων, με τον αναπροσδιορισμό κρίσιμων χωρικών παρεμβάσεων, που συνδέονται με την ορθολογική οργάνωση της πόλης, με όρους βιωσιμότητας και ποιότητας ζωής.

Ο καθορισμός των ορίων των εμπορικών

χρήσεων, ο προσδιορισμός των κοινόχρηστων χώρων, η αναβάθμιση της γειτονιάς, καθίστανται αναγκαίες προϋποθέσεις μιας πόλης που έχει ξεπεράσει τον πολεοδομικό σχεδιασμό του παρελθόντος, όπως είναι η Νέα Ιωνία, και κρίνεται αναγκαίο να προσαρμοστεί στις σύγχρονες απαιτήσεις.

«Είναι μεγάλη κατάκτηση για τον δήμο μας η ένταξή μας στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη χρηματοδότηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου μας, που αφορά επί της ουσίας στον επανασχεδιασμό της πόλης μας», δήλωσε η δήμαρχος Δέσποινα Θωμαΐδου.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι οι σχετικές μελέτες «θα αντιμετωπίσουν σειρά κρίσιμων χωρικών προβλημάτων του Πολεοδομικού Σχεδιασμού και θα καθορίσουν τη στρατηγική του δήμου μας για τις επόμενες δεκαετίες, σε θέματα που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος, τις χρήσεις γης, την αστική κινητικότητα και εν τέλει με το πόσο βιώσιμη θα είναι η πόλη μας στο μέλλον».

Η κ. Θωμαΐδου κατέληξε λέγοντας: «Είναι στο χέρι μας πλέον να επανακαθορίσουμε τους όρους της ζωής μας και να προγραμματίσουμε έργα και προγράμματα αστικών αναπλάσεων και περιβαλλοντικής προστασίας, που θα οδηγήσουν τη Νέα Ιωνία σε μια νέα εποχή, η οποία δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από μια σύγχρονη και λειτουργική πόλη».

#ΔΗΜΟΣ_ΝΕΑΣ_ΙΩΝΙΑΣ #ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ_ΣΧΕΔΙΟ #ΜΕΛΕΤΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα