Ο Μπιλ Γκέιτς αμφιβάλλει για τη σημερινή αξιοπιστία του CDC και του FDA

Ο Μπιλ Γκέιτς εξέφρασε τις αμφιβολίες του για την αξιοπιστία του CDC και του FDA λόγω των πολιτικών πιέσεων που δέχονται από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μπιλ Γκέιτς θεωρούσε τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ως την κορυφαία αρχή δημόσιας υγείας στον κόσμο. Οχι πια σύφωνα με όσα δήλωσε στο Bloomberg.

Και

δεν εμπιστεύεται ούτε τα Κέντρα Ελέγχου και Προστασίας Νόσων (CDC). Και οι δύο, κατά την άποψή του, είναι θύματα μιας προεδρίας που υποβιβάζει ή απέρριψε την επιστήμη και την ιατρική στην αναζήτηση πολιτικού κέρδους. Ένα πρόσφατο παράδειγμα ήταν όταν Επίτροπος του FDA, Stephen Hahn, μιλώντας σε μια από τις συνεντεύξεις τύπου του προέδρου των ΗΠΑ, υπερέβαλε για το όφελος του πλάσματος αίματος ως πιθανής θεραπείας κατά του COVID-19, στη συνέχεια υπαναχώρησε την επόμενη ημέρα.

«Είδαμε με τις εντελώς αναστατωμένες δηλώσεις πλάσματος ότι όταν αρχίζετε να πιέζετε τους ανθρώπους να λένε αισιόδοξα πράγματα, βγαίνουν εντελώς από τις ράγες. Το FDA έχασε μεγάλη αξιοπιστία εκεί», είπε ο Γκέιτς, ο δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος, σε συνέντευξή του στο Bloomberg Television.

«Ιστορικά, όπως το CDC θεωρήθηκε ως το καλύτερο στον κόσμο, το FDA είχε την ίδια φήμη ως κορυφαίου ρυθμιστή», δήλωσε ο Γκέιτς. "Αλλά υπήρξαν κάποιες ρωγμές με μερικά από τα πράγματα που έχουν πει σε επίπεδο επιτρόπου».

Γιατί οι πολιτικές πιέσεις είναι επικίνδυνες για την καταπολέμηση της πανδημίας
Keywords
Τυχαία Θέματα