Ο Αλέξης Τσίπρας «αδειάζει» τον Γιώργο Κατρούγκαλο μετά τον σάλο για τις δηλώσεις του

Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά στον σάλο που προκάλεσαν οι «προσωπικές απόψεις» του Γιώργου Κατρούγκαλου για τους συντελεστές στις ασφαλιστικές εισφορές και «αδειάζει» τον πρώην υπουργό ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος στα σενάρια που προέκυψαν περί «κρυφής ατζέντας» στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βάζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε αποκλειστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει πως στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «δεν υπάρχει καμία αύξηση εισφορών» και κάνει λόγο για fake news.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής διαψεύδει το σχέδιο επιβαρύνσεων, και, ταυτόχρονα, εμμέσως πλην σαφώς «αδειάζει» δημοσίως και όσους διακινούν τέτοιου είδους σενάρια. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής η αντιπολίτευσης, προβλέπει ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δουν θετικές αλλαγές στη ζωή τους.

«Από την αύξηση του αφορολογήτου ορίου στα 10.000 ευρώ, από τη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, από τη μείωση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης – που θα μειώσει τις τιμές- και από τη ρύθμιση χρεών, αναστολή πλειστηριασμών».

«Είμαι απόλυτα κάθετος σε αυτό», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει πως «το πρόγραμμά μας είναι αναρτημένο εδώ και είκοσι ημέρες, είναι 50 σελίδες, μέχρι και την τελευταία λέξη. Είναι πιστεύω λαθροθηρία μεγάλη και unfair, λίγες ώρες πριν τις εκλογές, με fake news, να πάμε να κερδίσουμε ψήφους», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη στο In.gr.

Λίγο νωρίτερα, και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με ανάρτησή του στο Facebook «άδειασε» τον Γιώργο Κατρούγκαλο για τα όσα είπε για τις ασφαλιστικές εισφορές, μετά και τις έντονες αντιδράσεις από τον επιχειρηματικό κόσμο.

Τι απάντησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στο Twitter:

Η ΝΔ προσπαθεί να μη συζητάμε για τα επίδικα και ουσιώδη, αλλά να διαμορφώνει την ατζέντα με ψευδό-ζητήματα κατασκευής της.

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το ασφαλιστικό είναι στο πρόγραμμα μας. Δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε τους συνταξιούχους με την 13η σύνταξη, την επιστροφή των αναδρομικών και αυξήσεις και σε όσους έχουν προσωπική διαφορά και να καταργήσουμε την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Σε σχέση με τις εισφορές, εξέφρασα τη προσωπική μου άποψη, ότι είναι καλύτερο να πληρώνουν λιγότερα οι περισσότεροι και να μην επιβαρύνεται υπέρμετρα κανένας.

Καμία αλλαγή επιβάρυνσης των ελεύθερων επαγγελματιών ή των μισθωτών σε σχέση με τις ασφαλιστικές τους εισφορές δεν προβλέπει το προγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο άλλωστε είναι δημοσιευμένο εδώ και καιρό και όλοι έχουν τη δυνατότητα να το μελετήσουν.

Οι αλλαγές που προβλέπει για τη ζωή τους είναι γνωστές:

Αύξηση του εισοδήματος με την αύξηση του αφορολόγητου και την καταργηση του φόρου επιτηδεύματος. Μείωση των τιμών με τη μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ. Ρύθμιση των χρεών, με αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Και ένα κράτος δίκαιο, δίπλα στις ανάγκες τους

{https://twitter.com/gkatr/status/1659093400409235456?s=20}

#ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ #ΣΥΡΙΖΑ #ΓΙΩΡΓΟΣ_ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΕΘΝΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ_ΕΚΛΟΓΩΝ_2023 #ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ_ΕΙΣΦΟΡΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλέξης Τσίπρας, Γιώργο Κατρούγκαλο,alexis tsipras, giorgo katrougkalo