Ο Ρον Ντε Σάντις «έτοιμος» να αναμετρηθεί με τον Τραμπ στις εκλογές

Ο δήμαρχος της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις, θα συμμετάσχει στην προεδρική κούρσα «ενάντια» στον Ντόναλντ Τράμπ.

Ο Ρεπουμπλικανός δήμαρχος της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, θα συμμετάσχει επίσημα στην προεδρική κούρσα των ΗΠΑ το 2024 την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το Reuters.

Κάτι που αναμένεται να «ταρακουνήσει» τα νερά μιας και σε μεγάλο βαθμό ήταν μονόπλευρα.

Ο Ρον ΝτεΣάντις θα καταθέσει τα χαρτιά της υποψηφιότητάς του στις 25 Μαΐου,

ώστε να συμπέσει με μια συνάντηση με χορηγούς στο Μαϊάμι.

Η πρόσκληση για την εκδήλωση της 25ης Μαΐου ανέφερε ότι οι χορηγοί θα δουλέψουν σκληρά, προφανής υπαινιγμός για τη συγκέντρωση χρημάτων για τον, σύμφωνα με πηγή.

Εκπρόσωποι του Ρον ΝτεΣάντις, δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Από την άλλη, ο Πρόεδρος Τραμπ έχει εντείνει τις τελευταίες εβδομάδες τις πολιτικές του επιθέσεις εναντίον του δημάρχου της Φλόριντα και διατηρεί ένα επιβλητικό προβάδισμα στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων για το 2024, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos.

Η επιμονή του ΝτεΣάντις να μείνει εκτός της κούρσας μέχρι να ολοκληρωθεί η εαρινή σύνοδος του νομοθετικού σώματος της Φλόριντα νωρίτερα αυτό το μήνα, ταρακούνησε ορισμένους υψηλού προφίλ Ρεπουμπλικάνους που ήθελαν να μπει στο παιχνίδι νωρίτερα παρά αργότερα για να αντικρούσει τον Τραμπ.

Οι επιθέσεις αυτές έχουν επηρεάσει τη θέση του ΝτεΣάντις στις εθνικές δημοσκοπήσεις.

Οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές «χάρισαν» στον Ρον ΝτεΣάντις μια πληθώρα συντηρητικών νικών τους τελευταίους μήνες.

Επέκτειναν το πρόγραμμα σχολικών κουπονιών της πολιτείας, απαγόρευσαν τη χρήση δημόσιου χρήματος σε προσπάθειες βιώσιμων επενδύσεων, επέτρεψαν την οπλοφορία χωρίς άδεια και, ίσως το πιο σημαντικό, απαγόρευσαν σχεδόν όλες τις αμβλώσεις στην πολιτεία.

Ο Ρον ΝτεΣάντις είχε βοήθεια στην προετοιμασία του «εδάφους» για την υποψηφιότητά του.

Μια νέα επιτροπή πολιτικής δράσης που τον υποστηρίζει, η Never Back Down, η οποία μπορεί να συγκεντρώνει απεριόριστα κεφάλαια, έχει προσλάβει προσωπικό στις πολιτείες των πρώτων ψηφοφοριών και προβάλλει τηλεοπτικές διαφημίσεις που τον υπερασπίζονται και χτυπούν τον Τραμπ.

Ο DeSantis, 44 ετών, επανεξελέγη δήμαρχος το 2022, επικρατώντας του Δημοκρατικού αντιπάλου του με σχεδόν 20 ποσοστιαίες μονάδες.

#ΗΠΑ #ΕΚΛΟΓΕΣ #ΝΤΟΝΑΛΝΤ_ΤΡΑΜΠ #ΡΟΝ_ΝΤΕΣΑΝΤΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρον Ντε Σάντις, Τραμπ,ron nte santis, trab