Νίκος Παππάς: Του επιβλήθηκε η ανώτατη ποινή, δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή

Ποινή φυλάκισης δύο ετών επιβλήθηκε στον Νίκο Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο, ενώ στο Χρήστο Καλογρίτσα επιβλήθηκε χρηματική ποινή.

Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή, την ανώτερη που προβλέπεται για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, καταδίκασε ομόφωνα τον Νίκο Παππά το Ειδικό Δικαστήριο.

Από την άλλη, στον Χρήστο Καλογρίτσα επιβλήθηκε χρηματική ποινή 100 ημερήσιων μονάδων - το ύψος της οποίας θα αποφασιστεί σε λίγο - ενώ απορρίφθφηκε το αίτημα χορήγησης ελαφρυντικών.

Σημειώνεται πως ο εισαγγελέας ζήτησε την διαβίβαση των πρακτικών της δίκης και της κατάθεσης της

γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα Ευθαλίας Διαμάντη στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να διερευνηθεί το περιεχόμενο της κατάθεσης που έκανε λόγο για «φακέλους και τσάντες που έφευγαν απο γραφείο Καλογρίτσα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Η πρώτη αντίδραση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ

Με ανάρτησή του, ο Νίκος Παππάς χαρακτηρίζει πολιτική την δίκη του, ενώ σημειώνει πως έγινε «για να κρύψει ο Μητσοτάκης τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος, τους "γαλάζιους κοριούς" και τις "γαλάζιες ακρίδες¨"».

Πιο αναλυτικά:

Η απόφαση του ειδικού δικαστηρίου είναι στο πνεύμα των αποφάσεων για τις υποθέσεις NOVARTIS και SIEMENS.

Φαίνεται ότι για κάποιους δικαστές αθώος είναι όποιος ζημιώνει το δημόσιο και ένοχος όποιος με τις ενέργειες του εξασφαλίζει χρήματα για το δημόσιο.

Για κάποιους δεν είχε καμία σημασία ούτε η αθώωση Κρέτσου για την ίδια υπόθεση, ούτε η εισαγγελική πρόταση που διέλυσε το κατηγορητήριο.

Είναι απόλυτα ξεκάθαρο.

Η δίκη αυτή ήταν πολιτική.

Έγινε για να κρύψει ο Μητσοτάκης τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος, τους «γαλάζιους κοριούς» και τις «γαλάζιες ακρίδες».

Η δίκη αυτή έγινε επειδή πλούσιοι συμπολίτες μας πλήρωσαν ψηφισμένους φόρους και αναγκάστηκαν να τηρήσουν το σύνταγμα.

Η δίκη αυτή έγινε για να χτυπηθεί η παράταξη μας και να μην ξαναπληρώσουν οι πλούσιοι.

Αλλά για αυτό δε θα αποφασίσουν κάποιοι δικαστές. Θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Ο οποίος με την εντολή του θα φέρει δικαιοσύνη παντού

Έχουμε κάνει το καθήκον μας και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον.

Ομόφωνα ένοχοι Παππάς και Καλογρίτσας

Από το Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών ομόφωνα ένοχος κρίθηκε τόσο ο πρώην υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς για τους χειρισμούς του στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες το έτος 2016 όσο και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος δικάστηκε ως συνεργός του πρώην υπουργού για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Κατά την 18η συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα -Χριστοδουλέα εκφώνησε την απόφαση σε δημόσια συνεδρίαση την ετυμηγορία των 13 τακτικών δικαστών για τους δυο κατηγορουμένους.

Δεν αιτήθηκε ελαφρυντικών ο Νίκος Παππάς

Ο Νίκος Παππάς μέσω των συνηγόρων δεν αιτήθηκε ελαφρυντικών, καθώς - όπως διεμήνυσε μέσω των δικηγόρων του - δεν νιώθει ένοχος.

«Η υπεράσπιση του Νίκου Παππά δεν ζητεί αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων. Κι αυτό, γιατί η υποβολή του αιτήματος σημαίνει έμμεση αναγνώριση της νομικής και ουσιαστικής ορθότητας της καταδικαστικής απόφασης και συνακολούθως της ενοχής του αιτούντος ελαφρυντικά. Ο Νίκος Παππάς δεν είναι και δε νιώθει ένοχος για παράβαση καθήκοντος, αλλά τουναντίον ακράδαντα πιστεύω ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και της ελεύθερης ενημέρωσης των πολιτών», αναφέρει η δήλωση.

#ΝΙΚΟΣ_ΠΑΠΠΑΣ #ΧΡΗΣΤΟΣ_ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ #ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ_ΑΔΕΙΕΣ #ΕΙΔΙΚΟ_ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Νίκος Παππάς,nikos pappas