Έρχονται και νέα μποϊκοτάζ σε προϊόντα: «Ο κόσμος φωνάζει, δεν αντέχει άλλο»

Πολλές είναι οι πιθανότητες για την πραγματοποιήσει ενός ακόμη μποϊκοτάζ σε προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Ήδη αυτή την εβδομάδα που διανύουμε, μετά το πρώτο μποϊκοτάζ στα γαλακτοκομικά του οποίου η απήχηση ήταν μεγάλη, η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας κάλεσε τους καταναλωτές να μην ψωνίζουν όσπρια και ζυμαρικά λόγω των αυξήσεων στις τιμές από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι τις 5 Μαρτίου.

«Φυσικά και είναι πιθανόν να ανακοινώσουμε νέο μποϊκοτάζ για άλλα προϊόντα. Αυτό αποφασίζεται ανάλογα με τι τιμές έχουμε

τα προϊόντα», δηλώνει χαρακτηριστικά στα Dnews ο κ. Γιώργος Λεχουρίτης, πρόεδρος του ΙΝΚΑ, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο κόσμος πλέον φωνάζει, δεν αντέχει άλλο την ακρίβεια.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ομοσπονδία ζητά από τον κόσμο να μποϊκοτάρει όσπρια και ζυμαρικά από τις 28 Φεβρουαρίου 2023 έως 5 Μαρτίου 2023.

Μεταξύ άλλων αναφέρει, «ο αγώνας δρόμου των πολιτών Καταναλωτών κατά της ακρίβειας της αισχροκέρδειας παντού της κερδοσκοπίας συνεχίζεται. Δεν μπορεί να αγοράζουμε φασόλια γίγαντες Καστοριάς στα 11,96 ευρώ το κιλό, γίγαντες Κίνας στα 7,80 το κιλό απλά φασόλια στα 4,26 ευρώ το κιλό, φασόλια μέτρια στα 4,52 ευρώ το κιλό όπως και φακές στα 3,5 -4,5 ευρώ το κιλό, ρεβίθια στα 4,80 το κιλό».

Όσον αφορά το πρωτο μποϊκοτάζ στα γαλακτοκομικά, «η αποδοχή του κόσμου την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν πολύ μεγάλη και γι αυτό πήγε πάρα πολύ καλά. Τα ράφια στα σούπερ μάρκετ ήταν γεμάτα από γάλατα, τυριά και γιαούρτια», υποστηρίζει ο ίδιος στα Dnews.

Για το καλάθι της νοικοκυράς…

Σύμφωνα με τον κ. Λεχουριτη η κυβέρνηση και το υπουργείο ανάπτυξης «πρέπει να σοβαρευτούν και να μπουν στο πραγματικό πρόβλημα της αγοράς και όχι με εφευρέσεις».

Και συνεχίζει: «Όλες οι έρευνες και μελέτες που έχουν γίνει, διαπιστώνουν τελικά ότι τα καλάθι του νοικοκυριού δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που θέλει η κυβέρνηση να κάνει. Ο κόσμος αγοράζει αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα, οι τιμές δεν είναι παγωμένες γιατί αλλάζουν συνέχεια. Όταν αποσυρθεί το καλάθι θεωρώ ότι δεν θα αλλάξει τίποτα απο αυτά που συμβαίνουν τώρα», καταλήγει στα Dnews.

#Μποϊκοτάζ #ΠΡΟΙΟΝΤΑ #ΑΚΡΙΒΕΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα