Νέος συναγερμός στη Θήβα: Προμηθευτής εστίασης θετικός στον κορονοιό

Νέος συναγερμός στη Βοιωτία μετά την πληροφορία ότι οδηγός προμηθευτικής εταιρείας που συνεργάζεται με επιχειρήσεις εστίασης, βρέθηκε θετικός στο κορονοιό, όπως και η σύζυγός του.

Σύμφωνα με το star.tv, ιδιοκτήτες καταστημάτων που έρχονταν καθημερινά σε επαφή με τον συγκεκριμένο προμηθευτή έχουν ήδη ειδοποιηθεί να μεταβούν στα νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας για να υποβληθούν σε τεστ

ανίχνευσης του ιού.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι στο νοσοκομείο Λιβαδειάς είναι σε εξέλιξη ήδη δειγματοληψία επιχειρηματιών από την Αλίαρτο και τη Λιβαδειά.

Μία κηδεία έφερε lockdown σε Θήβα και Χαλκίδα

63χρονη που διαγνώστηκε ότι είναι θετική στον κορονοϊό έδωσε το «παρών» σε κηδεία συγγενικού της προσώπου στο χωριό Μουρίκι.

Όπως ανέφερε στο Mega ο πρόεδρος της κοινότητας Μουρικίου Τάκης Πέτρου η κηδεία έγινε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου και πήγαν συγγενείς από διάφορα χωριά, «ενδεχομένως ακόμη και πάνω από 200 άτομα. Δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, δεκάδες άτομα, που προέρχονται από τα χωριά Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο και Λουτούφι των Θηβών και Λουκίσσια του Δήμου Χαλκίδας είχαν παραβρεθεί την περασμένη Κυριακή στην κηδεία.

Αγνωστη η διασπορά του κορονοϊού

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 63χρονη ήταν στενή συγγενής του θανόντος και φέρεται να είχε πυρετό την ημέρα της κηδείας. Όπως συμπλήρωσε ο κ. Πέτρου «χθες ειδοποιηθήκαμε από την αντιπεριφερειάρχη που ήρθε με κλιμάκιο, ότι υπήρξαν κρούσματα κορωνοϊού και πως ήταν μάλιστα συγγενείς του θανόντα. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς πόσα άτομα είναι θετικά».

Όπως σημείωσε ο ίδιος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό αναμένεται να διενεργηθούν τεστ από τον ΕΟΔΥ σε τρία χωριά (Μουρίκι, Υπατον και Λουτούφι). Στο πλαίσιο αυτό χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι θα γίνουν 1.200 ιχνηλατήσεις για να διαμορφωθεί μια πλήρη εικόνα για την διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Θετικές στον κορωνοϊό άλλες δύο στενές επαφές της 63χρονης

Ωστόσο, η ανησυχία για την διασπορά μεγαλώνει συνεχώς καθώς σύμφωνα με το tvstar.gr θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ο 70χρονος σύζυγος της 63χρονης, όσο και η 60χρονη ξαδέλφη της.

Παράλληλα, άλλα δύο κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στη Θήβα σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας. Αυτά αφορούν έναν οδηγό προμηθευτικής εταιρείας που συνεργάζεται με επιχειρήσεις εστίασης καθώς και την σύζυγό του. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί συναγερμό στις υγειονομικές Αρχές καθώς ο άνδρας ερχόταν καθημερινά σε επαφή με ιδιοκτήτες καταστημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα