Κορονοϊός: Το εμβόλιο της Moderna χαλάει τα σχέδια του Τραμπ

Η Moderna Inc δεν θα είναι έτοιμη να υποβάλει αίτηση για έγκριση έκτακτης ανάγκης για το πιθανό εμβόλιο COVID-19 πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο. Την είδηση  γνωστοποίησε ο  διευθύνων σύμβουλις της εταιρείας, σύμφωνα με τους Financial Times. Αυτό φαίνεται πώς χαλάει τα σχέδια

του Αμερικανού προέδρου...

Ο διευθύνοντας σύμβουλος, Stéphane Bancel, είπε στους FT ότι δεν περίμενε να έχει πλήρη έγκριση για τη διανομή του φαρμάκου σε όλα τα τμήματα του πληθυσμού των ΗΠΑ μέχρι την επόμενη άνοιξη. Η Moderna δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Η Moderna δεν θα είναι έτοιμη να ζητήσει άδεια έκτακτης ανάγκης από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων πριν από τις 25 Νοεμβρίου, ανέφερε η έκθεση, επικαλούμενη τον Bancel. 

Ο Bancel νωρίτερα αυτό το μήνα είχε δηλώσει ότι αναμένει από την εταιρεία να υποβάλει αίτηση έκτακτης ανάγκης το 2020, η οποία θα μπορούσε να συμβεί τον Νοέμβριο ή ακόμη και τον Οκτώβριο, ανάλογα με την ενδιάμεση ανάλυση.

Αποτελέσματα από μια πρώιμη μελέτη ασφάλειας του υποψηφίου εμβολίου κορονοϊού της Moderna σε ηλικιωμένου έδειξαν ότι παρήγαγε αντισώματα εξουδετέρωσης ιών σε επίπεδα παρόμοια με αυτά που παρατηρήθηκαν σε νεότερους ενήλικες.

Γιατί η εξέλιξη αυτή χαλάει τα σχέδια του Τραμπ

Keywords
Τυχαία Θέματα