Νέος συναγερμός στη Γαλλία: Εκκενώνονται για τρίτη φορά οι Βερσαλλίες, απειλές για βόμβες σε έξι αεροδρόμια

Σε αναβρασμό βρίσκεται ο αραβικός και μουσουλμανικός κόσμος έπειτα και από τον βομβαρδισμό νοσοκομείου με εκατοντάδες αμάχους στη Γάζα: Aνησυχία στην Ευρώπη για spillover της σύγκρουσης στην επικράτειά της.

«Για λόγους ασφαλείας το ανάκτορο των Βερσαλλιών εκκενώνεται από τους επισκέπτες του. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση», ανακοίνωσε - για ακόμη μια φορά - το Chateau de Versailles στον λογαριασμό του στο Twitter (X).

? Dear visitors, for security

reasons, the Palace of Versailles is evacuating visitors. Thank you for your understanding. pic.twitter.com/PejKRBSJwp

— Château de Versailles (@CVersailles) October 18, 2023

Νωρίτερα την Τετάρτη, έξι αεροδρόμια στην Γαλλία προχώρησαν σε υποχρεωτική εκκένωση μετά από απειλητικά τηλεφωνήματα.

Πρόκειται για τα αεροδρόμια των Λιλ, Νίκαια, Ναντ, Μπρον, Τουλούζ και Μποβέ στα οποία έχουν ξεκινήσει εξονυχιστικοί έλεγχοι.

Η ανακοίνωση για το αεροδρόμιο της Λιλ ανέφερε ότι ο κόσμος πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί, ενώ ομάδες της ομοσπονδιακής ασφάλειας βρίσκονται στο σημείο.

Σε δύο από τα έξι αεροδρόμια ο συναγερμός φαίνεται πως έχει λήξει. Σε αυτό του Μπρον μετά από έρευνες δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο. Το ίδιο ισχύει και στο αεροδρόμιο της Νίκαιας, καθώς υπήρξαν εγκαταλελειμμένες αποσκευές στον αεροσταθμό 1, οι οποίες εξουδετερώθηκαν.

l’aéroport de toulouse évacué mais que se passe-t-il ? ?? pic.twitter.com/SaqbyGrFLr

— L-A (@pyjamay_) October 18, 2023

Σημειώνεται πως η Γαλλία βρίσκεται στην υψηλότερη κατάσταση συναγερμού μετά τη δολοφονία ενός δασκάλου στις 13 Οκτωβρίου σε μια ύποπτη επίθεση που συνδέθηκε με την ισλαμιστική τρομοκρατία.

#ΓΑΛΛΙΑ #ΠΟΛΕΜΟΣ #ΙΣΡΑΗΛ #ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ #ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέος, Γαλλία, Εκκενώνονται, Βερσαλλίες,neos, gallia, ekkenonontai, versallies