Νέο ντοκουμέντο ντροπή με την ωμή και αναίτια βία των ΜΑΤ στην Χίο

Νέο βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στο φως της δημοσιότητας αποδεικνύοντας με τον πιο σαφή τρόπο την αναίτια βία των ανδρών των ΜΑΤ σε πολίτες στην Χίο, την ώρα της αποχώρησης τους από το νησί

Οι αστυνομικοί όπως φαίνεται και σε δεύτερο βίντεο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας, μετά τις καταστροφές στο λιμάνι των Μεστών σε περιουσίες πολιτών και το σπάσιμο αυτοκινήτων λίγο πριν αποχωρήσουν

από το νησί ξυλοκόπησαν αναίτια πολίτες που βρίσκονταν στο λιμάνι και μάλιστα λειτουργώντας σε ομάδες.

Ομάδα τουλάχιστον 10 αστυνομικών των ΜΑΤ ξυλοκοπούν άγρια πολίτη που κυριολεκτικά τον στρίμωξαν στα βράχια.

Οι ενέργειες αυτές, μερίδας ανδρών των ΜΑΤ που σημειώθηκαν χωρίς καν να απειλούνται από τους πολίτες αποδεικνύουν με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι δεν λειτούργησαν βάσει του θεσμικού τους ρόλους που είναι η προστασία των πολιτών, αλλά σαν άλλοι μπαχαλάκιδες και οι ευθύνες θα πρέπει να αποδοθούν ώστε η εμπιστοσύνη αστυνομικών και πολιτών να αποκατασταθεί.

Το αποκαλυπτικό βίντεο

Φορώντας τα πολιτικά τους ρούχα, οι άνδρες των ΜΑΤ αξιοποίησαν τις εξαρτήσεις τους, όπως τα κράνη και πήραν μέχρι και τα όπλα τους προκειμένου να εκφοβίσουν τους πολίτες στους οποίους δεν δίστασαν να ρίξουν μέχρι και δακρυγόνα και να σπάσουν ακόμα και παρακείμενα οχήματα. Έσπασαν την πόρτα του λιμανιού των Μεστών και κυνήγησαν πολίτες που βρίσκονταν εξωτερικά της περίφραξης.

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης σχετικά με την απρόκλητη, όπως καταγγέλλει, επίθεση που δέχθηκε από άνδρες των ΜΑΤ.

Όπως υποστηρίζει ο βουλευτής, την Τρίτη το πρωί στην περιοχή Άγιος Μακάριος Βροντάδου, όπου πολίτες είχαν στήσει μπλόκο για να μην περάσουν μηχανήματα και ΜΑΤ, προπηλακίστηκε από άνδρες των ΜΑΤ επειδή ζήτησε εξηγήσεις για τον άδικο ξυλοδαρμό πολίτη -όπως ανέφερε- ο οποίος είχε συλληφθεί και αιμορραγούσε.

Ο βουλευτής ενημέρωσε τη Εισαγγελία Πρωτοδικών για το συμβάν και κατέθεσε τη μηνυτήρια.

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για να διερευνηθούν οι καταγγελίες για αστυνομική αυθαιρεσία σε Λέσβο και Χίο.

Στον πρώτο βίντεο που κυκλοφόρησαν στα ΜΜΕ εμφανίζονται αστυνομικοί να σπάνε αυτοκίνητα πολιτών, ενώ στο λιμάνι της Χίου αστυνομικοί εμφανίζονται να έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο κατά την αναχώρησή τους.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: «Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι θα διερευνηθούν συμπεριφορές και γεγονότα που σχετίζονται με τα συμβάντα του τελευταίου τριημέρου στα νησιά της Χίου και της Λέσβου».

ΜΑΤΧΙΟΣΕΠΕΙΣΟΔΙΑΕΙΔΗΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέο, ΜΑΤ, Χίο,neo, mat, chio