Έφυγε από τη ζωή η «Αγία Αθανασία» του Αιγάλεω - Είχε εκατοντάδες «πιστούς»

Σε ηλικία 92 ετών έφυγε από τη ζωή η Αθανασία Κρικέτου-Σάμαρη, η γυναίκη που την δεκαετία του 70 ήταν γνωστή σαν "Αγία Αθανασία" του Αιγάλεω.

Η κηδεία της έγινε στο ίδρυμα-γηροκομείο "Παναγία Φανερωμένη" στην Μάνδρα Αττική και οι πληροφορίες λένε οτι το παρών στην κηδεία έδωσαν και αρκετοί ιερείς. Την τελετή παρακολούθησαν και εκατοντάδες πιστοί.

Αμέσως μετά ιερείς και πιστοί κατευθύνθηκα στον μαρμάρινο τάφο που είχε κατασκευάσει

η ίδια η Αθανασία Κρικέτου ηδη από την δεκαετία του 80. Εκεί βρίσκεται εξάλλου και το οστεοφυλάκιο όπου φυλάσονται τα οστά δεκάδων πιστών της.

Η ιστορία της

Η Αθανασία έκανε τεράστια περιουσία χάρη σε μια σπάνια δερματική νόσο από την οποία έπασχε και με την οποία κατάφερε να πείσει εκατοντάδες πιστούς οτι η Παναγία επικοινωνούσε μαζί της, μέσω μηνυμάτων που εμφανίζονταν στο σώμα της.

Απέκτησε έτσι ένα πλήθος πιστών, με τις εισφορές και δωρεές των οποίων δημιούργησε ένα γηροκομείο στη Μάνδρα Αττικής ("Παναγία Φανερωμένη"). Για να δεχτεί έναν ηλικιωμένο ως τρόφιμο, του έπαιρνε τη σύνταξή του και άλλα περιουσιακά στοιχεία. Ομως οι συνθήκες διαμονής και διαβίωσης στο ίδρυμα ήταν τραγικές και μάλιστα οι υπηρεσίες του Υπουργείου Κοινωνικών Υπηρεσιών κατήγγειλαν ότι "πότιζαν με υπνωτικά τους γέρους και τις γριές, που δεν μπορούσαν να κουνηθούν από τα κρεβάτια τους. Ήταν ακίνητοι και σκελετωμένοι και περίμεναν τον θάνατο".
Χάρη στα κέρδη από το Γηροκομείο η Αθανασία κατάφερε να αποκτήσει πολύ μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία.

ΑΙΓΑΛΕΩΕΙΔΗΣΕΙΣΠΙΣΤΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα