Νέο μήνυμα Κουλέμπα στη Δύση: «Σταματήστε να κάνετε δουλειές με εγκληματίες - Να απαγορευθούν τα ρωσικά πλοία στα λιμάνια της ΕΕ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, κάλεσε τη Δύση να προχωρήσει σε νέες κυρώσεις στοχεύοντας στην καταστροφή της ρωσικής οικονομίας

«Να απαγορευθούν τα ρωσικά πλοία στα λιμάνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και να επιβληθεί εμπάργκο κι από τους 27 στο ρωσικό πετρέλαιο ζήτησε στο νέο διάγγελμά του ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ κάλεσε τη Δύση και το διεθνές κεφάλαιο να σταματήσει να κάνει «δουλειές

με εγκληματίες», επισημαίνοντας πως η ρωσική οικονομία είναι σε κατάσταση καταστροφής και ερείπωσης.

«Να φύγει το διεθνές κεφάλαιο από τη Ρωσία» για να ελαχιστοποήσει τους κινδύνους που ενέχει το ρούβλι, υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Όπως ανέφερε, 300 επιχειρήσεις έχουν φύγει ήδη από τη χώρα, ενώ 200 έχουν περιορίσει σημαντικά τις δραστηριότητές τους.

Υπάρχουν, ωστόσο, και εκείνες που «με κολπάκια προσπαθούν να παραμείνουν», πρόσθεσε ανακοινώνοντας πως η ουκρανική κυβέρνηση πρόκειται να δημοσιεύσει λίστα με όλες τις επιχειρήσεις οι οποίες εγκατάλειψαν τη Ρωσία, ενώ θα προτείνει και συγκεκριμένα μέτρα για πρόσθετες κυρώσεις.

«Θα πρέπει να συνεχίσει η διαρροή εταιρειών από τη Ρωσία, γιατί η Μόσχα «πρέπει να σταματήσει τώρα», τόνισε.

«Οι Ουκρανοί έχουν σταματήσει τη Ρωσία με το αίμα τους. Μπορούν κι οι εταιρείες να έχουν μερικές απώλειες για να μας στηρίξουν να σταματήσουμε τη Ρωσία και να υπερασπιστούμε τις κοινές μας αξίες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

To those abroad scared of being ‘dragged into WWIII’. Ukraine fights back successfully. We need you to help us fight. Provide us with all necessary weapons. Apply more sanctions on Russia and isolate it fully. Help Ukraine force Putin into failure and you will avert a larger war.

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) March 14, 2022

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέο, Κουλέμπα, Δύση, Σταματήστε,neo, kouleba, dysi, stamatiste