Νέο κύμα κακοκαιρίας - ΕΜΥ: Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» μέχρι το Σάββατο (video)

Νέο κύμα κακοκαιρίας εκδηλώνεται από σήμερα στη χώρα μας.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχικά κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Κεντρική Μακεδονία, στις Σποράδες και στα Δωδεκάνησα, και βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές της χώρας, περιμένουμε σήμερα, Δευτέρα 15 Απριλίου 2019.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), την Τρίτη οι βροχές και οι καταιγίδες που θα φέρει η κακοκαιρία θα «χτυπήσουν» τα ανατολικά και νότια της χώρας.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν

πρόσκαιρα, όμως στη συνέχεια θα εκδηλωθούν ξανά τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά της υπόλοιπης χώρας.

Ταυτόχρονα, θα καταγραφούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Δείτε το σχετικό βίντεο για το πώς θα κινηθούν μέχρι αύριο οι βροχές και οι καταιγίδες:

Σύμφωνα με το meteo μάλιστα φαίνεται πως οι βροχές και οι καταιγίδες θα κρατήσουν μέχρι και την Πέμπτη.

Κατά την ΕΜΥ, την Τετάρτη η κακοκαιρία θα πλήξει, με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, τα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, και την Κρήτη.Παράλληλα, θα είναι περιορισμένη η ορατότητα στα δυτικά, τις πρωινές ώρες.

Την Πέμπτη η κακοκαιρία θα φέρει βροχές στα ανατολικά και βορειοανατολικά, ενώ μετά το μεσημέρι βροχοπτώσεις και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Παρασκευή και Σάββατο η κακοκαιρία θα πλήξει και τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν βροχές την Πέμπτη και, κυρίως, το διήμερο της Παρασκευής και του Σαββάτου.

Η ΕΜΥ αναφέρει ότι βροχές και κατά τόπους καταιγίδες αναμένονται την Παρασκευή και το Σάββατο στα ανατολικά και στα ηπειρωτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα